• Turkhane Logo

Tutuklu makine mühendisi Ali Orhan yoğun bakımda

24 Mart’ta koronavirüs testi pozitif çıkan ancak tedavisi geciktirilen Ali Orhan, 30 Mart’ta Afyon Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

13:59 06 Nisan 2021 Salı
Tutuklu makine mühendisi Ali Orhan yoğun bakımda
24 Mart’ta koronavirüs testi pozitif çıkan ancak tedavisi geciktirilen Ali Orhan, 30 Mart’ta Afyon Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.


Ailesine ise çok geç haber verildi. Durumu ciddi olan Orhan, yüksek basınçlı oksijen tedavisi görüyor.

BOLD Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Afyonkarahisar Bolvadin Cezaevinde koronavirüs vakaları artıyor. Üç mahpusun yoğun bakıma kaldırıldığı, bir mahpusun durumunun ciddi olduğu öğrenildi. 52 aydır tutuklu olan makine mühendisi Ali Orhan’ın koronavirüs testi 24 Mart’ta pozitif çıktı. Üç gün sonra Bolvadin Devlet Hastanesi pandemi kliğine kaldırılan Orhan, durumu daha da kötüleşince 30 Mart’ta Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sevk edildi. Şu anda yoğun bakımda yüksek basınçlı oksijen tedavisi gören Orhan’ın durumu doktorun bugün verdiği bilgiye göre ağır. Cihazla bile zor nefes alıyor.


YERDE YATTIĞI İÇİN ASTIM OLDU

Cemaat soruşturmaları kapsamında 4,5 yıl önce tutuklanan 56 yaşındaki makine mühendisi Ali Orhan 2016’da Çanakkale İÇTAŞ’tan emekli oldu. Çocuklarının okuduğu okul, Bank Asya hesabı ve Bylock kullandığı iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Üç ay sonra denetimli serbestlikten yaralanacak olan Ali Orhan’ın hapse girdiğinde herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Kocaeli Kandıra Cezaevinde kaldığı 7 aylık süreçte yerde yattığı için astım hastası oldu. Daha sonra İzmir Şakran Cezaevi’ne, Şubat 2021’de de Bolvadin Cezaevine sevk edilen Ali Orhan’ın karantina hücresinde Kovid-19 hastalarıyla kaldığı için virüs kaptığı öğrenildi.

AİLESİNE ÇOK GEÇ HABER VERİLDİ

Doktorun ailesinin verdiği bilgiye ilaçlar artık işe yaramıyor. Bu nedenle yurt dışından Anakinra adlı bir ilaç getirtildi. Doktor “Babanızı şöyle düşünün; her nefes aldığında ciğerine cam batıyor gibi hissediyor.” dedi. Babasının durumu hakkında kendilerine çok geç haber verildiğini söyleyen Ali Orhan’ın kızı şunları söyledi:

“24 Mart’tan beri hemen her gün doktora gitmiş. Hatta en son hastalığına inanmayıp psikiyatri polikliniğine yollayıp rahatlatıcı ilaç yazmışlar. Hapiste kötü şartlardan dolayı astım hastası olmuştu. Şu anda süreç bizim ağır ve zor işliyor.”

“TEDAVİ ERKEN BAŞLASAYDI BU KADAR İLERLEMEZDİ”

Babasının hastaneye geç yatırıldığını belirten Orhan, “Ayın 24’inde ciğer filmi çekiliyor, doktor ciğerlerinde tutulum var, hastanın bir an önce hastaneye yatması gerekiyor, diyor. Aslında önceden antibiyotik tedavisi başlasaydı bu kadar ilerlemezdi. Durumu ağırlaşınca önce Bolvadin Devlet Hastanesine, daha da ağırlaşınca Afyon Devlet Hastanesine götürüyorlar. Babamla birlikte üç kişi. İçlerinden durumu en kötü olan babam maalesef” diye konuştu.


Son güncelleme: 13:59 06.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı