• Turkhane Logo

Tutuklu eski emniyetçiler Köse ve Ataç’ın avukatı Bulduk: Çıplak aramaya maruz kaldım

Tutuklu eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve eski emniyet amiri Gafur Ataç’ın avukatı Sümeyra Bulduk, çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı.

22:27 09 Aralık 2021 Perşembe
Tutuklu eski emniyetçiler Köse ve Ataç’ın avukatı Bulduk: Çıplak aramaya maruz kaldım
Tutuklu eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve eski emniyet amiri Gafur Ataç’ın avukatı Sümeyra Bulduk, çıplak aramaya maruz kaldığını açıkladı.


Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bulduk, yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Sinirliyim, çok kızgınım ama hiç şaşkın değilim.. Müvekkillerim Ömer Köse ve Gafur Ataç ile cezaevinde görüş yaptıktan sonra çıkış esnasında,üzerimde keyfi olarak arama yapılmasına müsaade etmedim diye avukat kimliğime el konularak cezaevi kapıları 3 saat boyu üzerime kilitlendi.


AVUKAT OLARAK GİRDİM ŞÜPHELİ SIFATIYLA ÇIPLAK ARAMAYA MARUZ KALDIM

3 saatin sonunda ikmler ve polis eşliğinde çıplak aramaya maruz kaldım. Ancak sayın(!) savcılık tüm bu işlemleri mevzuata uygun bulmuş ve ifade dahi almaya tenezzül etmemiş! Avukat olarak girdiğim Tekirdağ 2Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda sırf birilerinin keyfi öyle istiyor diye şüpheli sıfatına büründürülerek maruz kaldım bu muamelelere! Olay gecesinden sonra yaklaşık bir hafta müvekkillerimin her ikisinin de hücreleri her gün alt üst edildi. Televizyonlarının içleri açıldı, evrakları,eşyaları dağıtıldı. Müvekkillerime sistematik olarak yapılan işkence sırf onların avukatlığını yaptığım ve bu işkenceleri sebebiyle kurum aleyhine sürekli şikayette bulunduğum için bana da yöneltildi. Zira arama esnasında tarafıma atanan avukata, müvekkillerimle birlikte, babamın dahi kim olduğu ve yargılama dosyalarının bilgisi de verilmişti!
  Sinirliyim, çok kızgınım ama hiç şaşkın değilim.. Müvekkillerim Ömer Köse ve Gafur Ataç ile cezaevinde görüş yaptıktan sonra çıkış esnasında,üzerimde keyfi olarak arama yapılmasına müsaade etmedim diye avukat kimliğime el konularak cezaevi kapıları 3 saat boyu üzerime kilitlendi. pic.twitter.com/YfWIgjtqsE — Sumeyra Bulduk (@sumeyrabulduk) December 9, 2021
ÇIPLAK ARAMA YAPILDI, VÜCUT DOKUNULMAZLIĞI İHLAL EDİLDİ

Kasten ve umursamazca 3 saat boyunca üzerime kapılar kilitlenerek hürriyetim tahdit, çıplak aramayla vucut dokunulmazlığım ihlal edildi. Ne avukatlık kanunu, ne Cmk ne başka bir mevzuat tanındı. Bu rezil kararda ne fail ne fiil, mağdur da olsak kimliklerimiz hedef oldu yine.

GÜVENLİĞİM SAĞLANMADI

Hukuk devleti dediğimiz ülkede, bir kadın olarak, bir birey olarak, soyadımla zaten elimden alınan güvenliğim, sahip olduğum ancak yok sayılan mesleki sıfatımla, mesleğimi icra ederken dahi sağlanamadı. @barolar
@istbarosu @AvukatHG”

Son güncelleme: 22:27 09.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı