• Turkhane Logo

Tutuklu doktor Ethem Güllüce, ALD hastası oğlunu 28 ay sonra görebildi

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan veteriner hekim Ethem Güllüce, ALD hastası oğlu Mithat Talha’yı 28 ay sonra geçen hafta görebildi.

15:25 13 Haziran 2022 Pazartesi
Tutuklu doktor Ethem Güllüce, ALD hastası oğlunu 28 ay sonra görebildi
Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan veteriner hekim Ethem Güllüce, ALD hastası oğlu Mithat Talha’yı 28 ay sonra geçen hafta görebildi.


Geçen yıl ALD teşhisi konulan Mithat Talha ile babasıyla 28 ay sonra Ağrı Patnos Cezaevinde görüşebildi. Oğlunun çok mutlu olduğunu söyleyen Esra Güllüce, “Eşimi 23 bin lira karşılığında 5 saat göndereceklerini sözlü tebliğ ettiler. Bu parayı ödemek yerine biz gitmeye karar verdik. Geçen hafta çocuklarım 2,5 yıldan sonra ilk kez babalarına sarıldılar” dedi.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre İki oğluyla birlikte Düzce’den Ağrı’ya 3 gün süren bir yolculuk gerçekleştiren Esra Güllüce, “Eşimi 23 bin karşılığında 5 saat göndereceklerini sözlü tebliğ ettiler. Hem bu parayı ödememek için hem de eve askerlerle gelecekleri için biz gitmeye karar verdik. Geçen hafta çocuklarım 2,5 yıldan sonra ilk kez babalarına sarıldılar. Cezaevi personeli çok ilgili ve özveriliydi. Kalabalığa karışmadan bizi boş bir odaya götürdüler. Normal görüş 1 saat, bize yarım saat fazla verdiler. 1,5 saat görüştük. Dünya için çok küçük bizim için çok büyük bu mutluluğu herkesle paylaşmak istedim.” dedi.


Ethem Güllüce, 22 Eylül 2017’de gözaltına alındığında oğlunun vücudu birdenbire kıpkırmızı oldu ve göz göz yaralar döktü. O zaman 4 yaşında olan Mithat Talha, daha sonra da annesinin gözaltına alınmasına şahit oldu. Bir cilt rahatsızlığı olan atotip dermatit geçiren Mithat Talha’ya Eylül 2021’de Lorenzo’nun Yağı filmiyle tanınan ölümcül ALD (Adranolökodistrofi) teşhisi konuldu.

Esra Güllüce, geçen yıl eylül ayında ALD teşhisi konulan oğlunu eşinin görebilmesi için defalarca Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.

KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ, PİLİÇ BAYİİNDE İŞ BULDU



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun olan Ethem Güllüce, 2011 yılında Iğdır’da göreve başladı. Güllüce çifti, kısa bir süre sonra evlendiler. İki çocukları dünyayı geldi. 1 Eylül 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Ethem Güllüce, Mayıs 2017’de Düzce’de bir piliç bayiinde iş bulunca ailesiyle birlikte Düzce’ye yerleşti.

Ancak kısa bir süre sonra hayatları yeniden darmadağın edildi. Önce 22 Eylül 2017’de kendisi gözaltına alındı. İki hafta sonra eşini aldılar. Dosyaları Iğdır’da açıldığı için Düzce’den Iğdır’a götürüldüler. Ethem Güllüce, 9 Kasım 2017’de tutuklandı. Bylock iddiası, dernek üyeliği ve tanık ifadelerine dayanılarak 8 yıl 9 ay ceza verilen Güllüce 56 aydır hapiste. Eşini ise bir ay sonra serbest bıraktılar.

8 ve 9 yaşındaki iki oğluyla birlikte 6 ayda bir Ağrı Patnos Cezaevine eşini ziyarete giden Esra Güllüce, geçen yıl eylül ayında büyük oğlu Mithat Talha’ya ölümcül sonuçları olabilen ALD teşhisi konulunca bir kez daha yıkıldı. Oğluna ilik nakli yapılması gerekiyordu.

Esra Güllüce, hem ilik nakli hem de hasta oğlunun yanında olabilmesi için eşi adına defalarca nakil ve infaz erteleme talebinde bulundu. Ne Ağrı’dan Düzce’ye nakil talepleri ne de infaz erteleme istekleri kabul edilmedi. 10 ay süren uğraşlardan sonra Ethem Güllüce’ye geçen hafta oğlunu 23 bin TL karşılığında 5 saat görmesine izin verildi. Ancak Esra Güllüce çocuklarını babalarına kendisi götürmeye karar verdi.

“KÜÇÜK OĞLUM BABA DİYEMEDİ”

2,5 yıl sonra gerçekleşen bu görüşmenin hem eşine hem de çocuklarına çok iyi geldiğini belirten Esra Güllüce, “Pandemi nedeniyle uzun bir süredir gidememiştik. Mithat Talha da hastalanınca mecburen gidişi daha da erteledik. Talha ile eşimin bağı çok kuvvetli. Çok mutlu oldular. Küçük oğlumun ilk başta ‘baba’ diyemedi. Utandı, son beş dakikada baba demeye başladı. Git gel 8 bin TL tuttu ama eşim biz yoruluyoruz diye hiç gelin demezdi, ilk kez arada bir gelin böyle, dedi.” diye konuştu.

Mithat Talha’nın sağlık durumunun daha iyi olduğunu ifade eden Güllüce şöyle devam etti: “Hastalıkla ilgili nörolog takibi yapılıyor şu an. İlk bir yıl zihinsel anlamda takip çok önemli dedi, doktor. İlik nakli ile ilgili kan değerleri düzeldi çok şükür, onu da takip ediyorlar. Anksiyete bozukluğu başladı maalesef. Doktor yüzmeye başlamasını tavsiye etti. Yüzmede enfeksiyon sorunu var ama anksiyete daha sorunlu. Çünkü ileri derecede. Doktor, tedavi sürecini psikolojik olarak daha çok etkiler, dedi.”

Son güncelleme: 15:25 13.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı