• Turkhane Logo

Tutuklu annelerinin eyleminde polis yine sahnede: Gözaltılar var

İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi önünde çocukları açlık grevinde olan tutuklu ailelerinin yapmak istediği nöbet eylemine polis yine saldırdı.

16:30 04 Mayıs 2019 Cumartesi
Tutuklu annelerinin eyleminde polis yine sahnede: Gözaltılar var
İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi önünde çocukları açlık grevinde olan tutuklu ailelerinin yapmak istediği nöbet eylemine polis yine saldırdı.




Artı Gerçekin haberine göre, aralarında annelerin de bulunduğu altı kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Ali Kenanoğlu ile Tuma Çelik ailelere destek olmak amacıyla eyleme katıldı.

Haberde aktarılana göre, E-5 otoyolunda buluşan aileler cezaevi önüne yürümek istedi. Kısa sürede ailelerin etrafını saran polis, Bugün görüş yok, ne işiniz var burada diyerek ailelerin dağılmasını istedi. HDP milletvekili Dılşat Canbaz Kaya, Görüş olmayabilir. Biz yürüyeceğiz. Cezaevi önüne gitmemizi kimse engelleyemez dedi. HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik de Sen önce üstlerinle doğru konuşmayı öğren deyince polis, Burada ben senin üstündeyim ifadelerini kullandı. 
  Açlık grevinde olan çocuklarının sesini duyurabilmek için Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yapmak isteyen Barış Anneleri ve Milletvekillerine yine polis saldırdı. Anneler yerde sürüklendi, darbedildi, gözaltına alındı. 4 anne ile 2 avukat gözaltına alındı. #AnnelerDirenişte pic.twitter.com/JRwYiVdSBr — #LeylaGüven178Gün (@OhaleHayir) 4 Mayıs 2019

Milletvekillerinin yaptıkları tüm görüşmelere rağmen eyleme müdahale etti. Polisler, avukatlar Murat Aksak ve Meltem Özel ile tutuklu anneleri Simamperi Akyıldız, Huri Turgut, Behiye Dağ, Necibe Baranı yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Kartaltepe Polis Karakoluna götürülürken alanda kalan anneler durumu slogan ve zılgıtlarla protesto etti. 

Ailelerin otobüs durağına gitmesi üzerine polisler durağı ablukaya aldı. Duruma tepki gösteren HDPli Dilşat Canbaz Kaya, Tüm basın mensupları çeksin yapılan bu muameleyi herkes görsün. Tutuklu anneleri otobüs durağına bile polis ablukası altında gidiyor dedi. 

Cezaevi önünde ayrılan ailelerin daha sonra HDP Fatih İlçe Örgütü binasına geçtiği belirtiliyor.

Son güncelleme: 16:30 04.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı