• Turkhane Logo

Tutuklu anne baba çocuklarıyla 9 ay görüştürülmedi

KHK’lı Bedia Baş ve eşi Abdülkadir Baş, 27 aydır tutuklular. İlk 9 ay çocuklarıyla görüştürülmediler. Bedia Baş, mektubunda yardım çağrısı yaptı.

14:30 16 Aralık 2019 Pazartesi
Tutuklu anne baba çocuklarıyla 9 ay görüştürülmedi
KHK’lı Bedia Baş ve eşi Abdülkadir Baş, 27 aydır tutuklular. İlk 9 ay çocuklarıyla görüştürülmediler. Bedia Baş, mektubunda yardım çağrısı yaptı.



KHK’lı öğretmen Bedia Baş ve eşi Abdülkadir Baş, 27 aydır tutuklu durumdalar. Dört çocuklu aile hem anne hem babanın tutuklu bulunması nedeniyle zor günler geçiriyor.

27 aydır tutuklu olan Bedia Baş, cezaevinden yazdığı mektupta hem kendi durumuna hem de Tokat Çamlıbel T Tipi Cezaevi’nde 27 aydır tek kişilik hücrede tutulan eşi Abdülkadir Baş’ın durumuna dikkat çekti.


9 AY ÇOCUKLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİLER

KHK’lı Bedia Baş, kendisine ve eşine 8-9 ay boyunca sınırlılık cezası verildiğini ve bu süre zarfında telefon, mektup, açık ve kapalı görüş haklarının kullandırtılmadığını belirtti. Bu cezanın kendisine ve eşine verilmiş gibi gözükse de aslında çocuklarına verilmiş bir ceza olduğunu belirten Bedia Baş, “Benim taşımakta bile zorlandığım bu durum onların omuzlarına bırakılmıştı. Sınırlılıklarımızın kalktığı, onları ilk gördüğüm zamanki duygularımı ömür boyu unutamayacağım.” cümlelerini paylaştı mektubunda.

12, 11, 9 ve 2,5 yaşlarında ayrılmak zorunda kaldığı çocuklarını anlatan Baş şunları yazdı:

“Çocuklarım şu an 14, 13, 11 ve 4 yaşındalar. 27 aylıkken bıraktığım çocuğumdan 27 aydır ayrıyım. Bir anne olarak içimdeki onlara olan hasreti tarif etmem imkansız.”

/

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Mektubunda, çocuklarına yakınlarının baktığını ve aile bütünlüklerinin dağıldığını anlatan KHK’lı öğretmen Baş, “Ben bir öğretmen çocuğuyum, Ailemin bana vermiş olduğu vatan ve millet sevgisi çerçevesinde evlatlarını yetiştirmeye çalışan bir anneyim. Ülkemizin, aydınları, hukukçuları, siyasetçileri, sivil toplum örgütleri, sanatçıları, medya örgütlerinin adaletsizliğe karşı seyirci kalmaları ve güçlü bir ses çıkarmamaları beni ve benim gibi olan nice insanları üzüyor. İçeride ben ve benim gibi masum insanların bir an önce çıkarılıp bu ülkeye kazandırılması için ne bekleniyor?” diye sordu.

/

DOSYALARI YARGITAYDA

Abdülkadir Baş’a 13 yıl 9 ay hapis cezası verilirken; Bedia Baş’a ise 9 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İkilinin dosyaları Yargıtay aşamasında.

/

Son güncelleme: 14:30 16.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı