• Turkhane Logo

Tutuklanan HDP İl Eşbaşkanı Çelik: Çıplak aramaya maruz kaldım

16:50 12 Ekim 2023 Perşembe
Tutuklanan HDP İl Eşbaşkanı Çelik: Çıplak aramaya maruz kaldım





Tutuklanan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, cezaevine girerken çıplak aramaya maruz kaldığını söyledi.



İzmir’de, 6 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik’in cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldığı iddia edildi.



Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, yaşadığı hak ihlallerini avukatlarına aktaran Berna Çelik, cezaevine girerken çıplak aramaya maruz kaldığını, tepki gösterdiğinde ise cinsiyetçi hakaretlerde bulunulduğunu söyledi. Ertesi sabah da kendisine kahvaltı verilmediğini belirten Çelik, cezaevine kadar ters kelepçeyle götürüldüğünü, TEM polislerinin kendisini koğuşa kadar götürdüğünü ifade etti.



‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’



Çelik’in avukatı Sidal Bayrak, şunları söyledi:



“Polislerin işi normalde tutukluyu cezaevine teslim ettiklerinde, kapıda biter. Tutuklunun odasına kadar girmeleri Berna Çelik için yapılan özel bir durum ve hukuksuzca. Gardiyanlarla konuşmaları, müvekkilimize ertesi gün kahvaltı verilmemesi, ihtiyaçlarını karşılamasına izin verilmemesi de bu görüşmenin sonucu olabilir. Hem çıplak arama hem de yaşanan bu hukuksuz duruma karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

Son güncelleme: 16:50 12.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı