• Turkhane Logo

Tutuklanan gazeteci Mehmet Kamış: Cemaat’i suç örgütü olarak görmüyorum

20:50 23 Kasım 2023 Perşembe
Tutuklanan gazeteci Mehmet Kamış: Cemaat’i suç örgütü olarak görmüyorum





Çeşme’de gözaltına alınan kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış’ın emniyetteki işlemlerinin ardından ‘tutuklanması talebiyle’ adliyeye sevk edildi. Kamış, mahkeme sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine götürüldü. Mehmet Kamış’ın ilk ifadesinde “Cemaat’i suç örgütü olarak görmüyorum.” dediği öğrenildi.



Hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Kamış, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından 2017 yılında hazırlanan iddianamede Zaman Gazetesi’nde çalışmak, evinde 3 adet 1 dolar bulunması, Bank Asya’da hesabının olması ve çatı davada yargılanan eski Zaman gazetesi çalışanlarıyla telefon irtibasının olmasıyla suçlanıyordu. İddianamede hiç bir hukuki karşılığı olmayan bu delillere dayanılarak Kamış’ın ‘örgüt yöneticisi’ olduğu ileri sürülüyor. Yandaş ve sözde muhalif medyaya yansıyan bilgilere göre Mehmet Kamış dün emniyet ve MİT’in ortak operasyonuyla evden çıkarken yakalanmış ve gece İstanbul’a getirilmişti.



Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturma kapsamında “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs” suçundan hakkında yakalama emri olan Mehmet Kamış, TEM şubedeki sorgusunun ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adliyesi 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Kamış, yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklandı.



Mehmet Kamış’ın ilk ifadesi: Cemaat’i suç örgütü olarak görmüyorum,



Çeşme’de gözaltına alınıp getirildiği İstanbul’da çıkarıldığı 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘darbeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Mehmet Kamış’ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Yandaş medyada yayınlanan ifadeye göre Mehmet Kamış, kendisine zorla kelepçe takmaya çalışan polislere tepki göstererek, “Yanlış yapıyorsunuz. Bunun hesabını vereceksiniz!” dedi. Kamış’ın savcılık sorgusunda da, “Cemaati suç örgütü olarak görmüyorum. Geçmişte ve yakalanana kadar yapmış olduğum faaliyetler mesleki ve dost ilişkileriydi.” ifadelerini kullandığı öğrenildi.



Evden çıktıktan sonra gözaltı işlemi yapıldığında kim olduğu sorulduğunda sessiz kalarak ilk başta cevap vermeyen Mehmet Kamış’ın yapılan üst aramasında üzerinde herhangi bir kimlik çıkmadı. İktidarın yayın organı Sabah’ın haberine göre Kamış, kelepçe takılarak gözaltına alınırken kendisine yanlış yapıldığını söyleyerek, “Bunun hesabı vereceksiniz!” dedi. Mehmet Kamış’ın yapılan aramasında üzerinde 2 bin 700 lira nakit para bulundu.



İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI



Polis ekiplerinin şifai olarak yaptığı ilk görüşmede Mehmet Kamış’ın, “Darbeden bir iki gün önce Çeşme’ye bir sergiye katılmak amacı ile geldim. Darbe girişimi sonrası da yakalandığım güne kadar Çeşme’de yaşamaya devam ettim. Arandığımdan bilgim yoktu. Bilsem gelip ifade verirdim. FETÖ’yü bir suç örgütü olarak görmüyorum. Geçmişte ve yakalanan kadar yapmış olduğum faaliyetler mesleki ve dost ilişkileriydi. 2-3 aya kadar serbest kalacağım. Tekrar İzmir’e geleceğim.” dediği öğrenildi.

Son güncelleme: 20:50 23.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı