• Turkhane Logo

Tutuklanan 70 yaşındaki çiftten Ali Kısa avukatlarının itiraz sonucu serbest bırakıldı

Elif ve Ali Kısa çifti, bakmakla yükümlü oldukları duyma ve konuşma engelli 2 çocukları olmasına rağmen 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla tutuklanmıştı.

10:29 07 Aralık 2019 Cumartesi
Tutuklanan 70 yaşındaki çiftten Ali Kısa avukatlarının itiraz sonucu serbest bırakıldı
Elif ve Ali Kısa çifti, bakmakla yükümlü oldukları duyma ve konuşma engelli 2 çocukları olmasına rağmen 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla tutuklanmıştı.



HDP Elbistan İlçe Örgütü Kongresi öncesi gözaltına alınan ve gözaltındayken HDPden ayrılmaları konusunda tehdit edilen 70 yaşındaki Ali ve Elif Kısa çifti, kongrenin ardından Ali Kısanın yönetime seçilmesiyle birlikte yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Ali ve Elif Kısa çifti hakkında Gizli tanık ifadesi bulunduğu iddia edilmiş ve örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Anne ve babanın bakmakla yükümlü olduğu, yaşamlarını idame ettirebilme gücü ve iradesinden yoksun, duyma ve konuşma engelli 2 çocuklarıysa yalnız kalmıştı.


ANNEMİ BIRAKIN

Aile avukatının yetkili mercilere yaptığı itiraz üzerine baba Ali Kısa cezaevinden serbest bırakılırken, anne Elif Kısa’nın itirazı ise reddedildi. 

Kısa’nın duyma ve konuşma engelli oğlu Ahmet Kısa, Twitter hesabında babasının serbest bırakılmasını şu sözlerle duyurdu: “Yaşasın yaşasın babam bırakıldı. Şimdi yolda eve geliyor. Ama annemin itirazı reddedilmiş. Annem hiçbir şey yapmamış. Annem suçsuz annem hasta. Annemi bırakın. Sahip çıkan herkese teşekkürler.”

Kısa, Twitter hesabından attığı ikinci mesajında ise, “Annem sürekli ilaç kullanıyor. Bir sürü hastalığı var. Anneme ilaçlarını vermemişler. Demişler yeniden rapor alması lazım. Bu saçma, annem hasta. Anneme ilaçlarını verin ve annemi bırakın” dedi. 

BEN SİZİN SESİNİZİ DUYAMIYORUM

Ahmet Kısa, anne ve babasının tutuklanmasının ardından attığı tweette de Merhaba benim adım ahmet kısa. İşitme engelliyim.ressamım.zihin engelli bir abim var.dünya engelliler gününde annem ve babam tutuklandı.şimdi evde yalnızız.lütfen sesimi duyun çünkü malesef ben sizinkini duyamıyorum. demişti.

  Merhaba benim adım ahmet kısa. İşitme engelliyim.ressamım.zihin engelli bir abim var.dünya engelliler gününde annem ve babam tutuklandı.şimdi evde yalnızız.lütfen sesimi duyun çünkü malesef ben sizinkini duyamıyorum — Ahmet kısa kısafırça

Son güncelleme: 10:29 07.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı