• Turkhane Logo

Tutsak bebek Saime Sincan Cezaevinde havale geçirdi

15 aylık Saime bebek geçen hafta cezaevinde havale geçirdi. Hastaneye kaldırılan Saime ve annesi şu anda karantina hücresinde kalıyor.

10:07 20 Temmuz 2021 Salı
Tutsak bebek Saime Sincan Cezaevinde havale geçirdi
15 aylık Saime bebek geçen hafta cezaevinde havale geçirdi. Hastaneye kaldırılan Saime ve annesi şu anda karantina hücresinde kalıyor.



Altı aydır annesiyle birlikte Sincan Cezaevinde kalan Saime bebeğin diş çıkardığı için ateşlendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Durumunun şimdi iyi olduğu belirtilen Saime, salgın nedeniyle 15 gün karantinada koğuşunda kalacak.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında Ankara’da 21 Ocak’ta gözaltına alınan Yasemin Melizci (29), eşi Kasım Melizci’nin (32) ve o zaman 9 aylık olan Saime bebek bir gün sonra tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderildi. 8 Mart’ta Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne SEGBİS ile bağlanan hemşirelik mezunu Yasemin Melizci, Bylock kullandığı iddiasıyla ve tanık ifadelerine dayanılarak 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Melizci çiftinin gözaltına alınmasını Twitter hesabından duyuran HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu olaya tepki göstermiş, “Bir bebek daha mı cezaevine girecek? Yasemin-Kasım Melizci çifti dün akşam saat 20.00 civarlarında Ankara’da 9 aylık bebekleriyle gözaltına alındı. 9 aylık Saime dün geceyi annesiyle birlikte Etimesgut’taki bir nezarethanede geçirdi.” demişti.

5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanununa göre hamile ve bebekli anneler gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Kesinleşmiş bir ceza varsa bile bebek 18 aylık olana kadar ertelenmesi gerekiyor. Ancak bu kanun Gülen Hareketi ve Kürt soruşturmaları kapsamında tutuklanan annelere uygulanmıyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından en son açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye cezaevlerinde 0-6 yaş arası 345 bebek ve çocuk anneleriyle birlikte hapiste yaşıyor.

/
Saime bebek, annesi ve babasıyla, Ankara Batı Adliyesinde. 21 Ocak 2021.

Son güncelleme: 10:07 20.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı