• Turkhane Logo

'Türkiye'yi şamar oğlanına çevirdiler! Birinden tokadı yeyince öbürünün kucağına'

Suriye rejim güçlerinin saldırısında beş Türkiye askerinin, üç sivilin hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

09:23 04 Şubat 2020 Salı
'Türkiye'yi şamar oğlanına çevirdiler! Birinden tokadı yeyince öbürünün kucağına'
Suriye rejim güçlerinin saldırısında beş Türkiye askerinin, üç sivilin hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.



Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin pamuk ipliğine bağlı olduğunun göstergesi olarak da yorumlanan olayın ardından, Ankara-Moskova hattı birbirini suçlarken, kamuoyunda da Türkiyenin içine düştüğü açmaza dikkat çekiliyor.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, 4 Şubat tarihli yazısında, Dişlerimizi sıka sıka en hafif ifadeyle; Türkiye’yi şamar oğlanına çevirdiler!. Birinden tokadı yeyince öbürünün kucağına, ondan da şaplağı yiyince eskisinin kucağına koşan ülke haline geldik!.. Savruldukça savruluyoruz… Bedelini, Mehmetçik, onların masum ana, baba, eş ve çocukları ilegünahsız bir millet ödüyor… Daha doğrusu; birilerinin paşa keyifleri için ÖDETTİRİLİYOR!.. yorumunu yaptı.


Türkiyenin dış politikasının kabadayı raconları ile yürütüldüğünü belirten Takan, Kod adı, “Yeni Türkiye” !.. ifadelerini kullandı ve ekledi:

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi dönüşünde, ”Astana süreci diye bir şey kalmadı. Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” dedi.

Neden?..

Yeni miydi, Rusya ve desteklediği Suriye rejimin İdlib’de gerçekleştirdiği kanlı operasyonlar?.. Bir haftadır mı İdlib’de ortalık karışık?.. Ne ayları?.. Yıllardır bir tarafımızı yırtıyoruz!..

Takan, Erdoğan’ın Afrika dönüşü çıkışı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putinin muhatap alıp da tek satır cevap vermediğini kaydetti ve, Yoksa Putin telefonlara çıkmıyor mu sorusunu yöneltti.

SETA Başkanı Burhanettin Duranın, AB ve ABD, İdlib’de devreye girmeli yazısını hatırlatan Takan, yazının ABD ve NATOyu Türkiye’ye çağırdığını ifade etti.

Son güncelleme: 09:23 04.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı