• Turkhane Logo

"Türkiye'ye satmayın!"

Türkiye'ye yeni F-16 savaş uçaklarının satılmasına karşı çıkan ABD'de Kongre üyeleri, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a mektup yazdı.

18:16 22 Ekim 2021 Cuma
Türkiye'ye yeni F-16 savaş uçaklarının satılmasına karşı çıkan ABD'de Kongre üyeleri, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a mektup yazdı.

Euronewste yer alan habere göre, Kongre üyeleri, Blinkenı hem yeni F-16 savaş uçaklarının satılmasını hem de mevcut olanların iyileştirilmesine karşı çıkmaya çağırıyor. Mektupta, ABD, Erdoğan yönetiminin ABD yasalarını ve NATO ittifakının standartlarını ihlal ettiği için hesap vermekten kaçmasına izin veremez deniliyor.

Kongre üyeleri Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn Maloninin mektubuna Helenik Amerikan Liderlik Konseyi (HALC), Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ile Ermeni, Hint ve Kürt örgütleri destek veriyor.
Vekiller, Rusyadan S-400 aldığı için CAATSA yaptırımları uygulanan Türkiyeye F-16ların verilmesinin Washingtonın politikasıyla ilgili şüphe uyandıracağı uyarısı yapıyor.

40 ADET F-16 SAVAŞ UÇAĞI SATIN ALINMASI TALEBİ
Mektuba göre, Bu ayın başlarında, Türkiyenin 40 adet Lockheed Martin F-16 savaş uçağı satın alınmasını ve mevcut savaş uçaklarının yaklaşık 80inin modernizasyonunu talep ettiği bildirildi.
AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Ekimde, yeni F-16lar alarak filomuzu genişleteceğiz demişti.
Mektupta, Türkiyenin talebinin medyada geniş yer bulması ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın bizzat yaptığı açıklamaların, bu olası satışa muhalefetimizi ifade etmek için yeterli bir temel oluşturduğuna inanıyoruz denildi.
ABDli milletvekilleri Dışişleri Bakanını, Ankaranın Rus S-400 sistemine sahip olmaya devam etmesi nedeniyle Türk F-16ların satılmasının risk taşıdığı konusunda uyarıyor.

Son güncelleme: 18:16 22.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı