• Turkhane Logo

Türkiye’nin İsrail’e ihracat bir ayda yüzde 35 artmış!

16:50 04 Ocak 2024 Perşembe
Türkiye’nin İsrail’e ihracat bir ayda yüzde 35 artmış!





Türkiye’den İsrail’e yapılan ihracatın aralık ayında yüzde 34,8 arttığı ortaya çıktı. Karar yazarı İbrahim Kahveci, konuyla ilgili Karar’da yer alan köşe yazısında, “Bu rakam saldırılarından önceki ihracatın bile üzerinde. İsrail Filistin’i vurdukça Türkiye’den İsrail’e yapılan ihracatın arttığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.



İbrahim Kahveci’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:



Ticaret Bakanı Ömer Bolat ne demişti?



‘7 Ekim’den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretimiz geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla azaldı.’ 7 Kasım 2023



Ömer Bolat sonraki açıklamasında ne demişti?



‘Türkiye-İsrail dış ticareti ekimden bu yana yüzde 48 azaldı. Ülkenin limanlarına inen mallarımız aslında Filistin’e ulaştırılıyor.’ 17 Aralık 2023



Ömer Bolat bir şeyler diyor ama kendi Bakanlığı’nın açıkladığı veriler bu durumun tam tersini söylüyor. Kasım ayında 319,5 milyon dolar olan İsrail’e ihracatımız aralık ayında 430,6 milyon dolara yükselmiş.



Artış oranı tam yüzde 34,8..



Evet, aralık ayında İsrail’e olan ihracatımız adeta patlama yaşamış. Bu rakam 7 Ekim saldırılarından önceki temmuz ayı ihracatı olan 408,3 milyon doların bile üstünde. Yani gerçekten büyük bir başarı var ortada!



Kısaca İsrail Filistin’i vurdukça Türkiye’den İsrail’e yapılan ihracatın arttığını görüyoruz. Ama meydanlarda, ekranlarda İsrail’e karşı belki de en sert cümleleri yine bizim iktidarımız-liderimiz kuruyor.

Son güncelleme: 16:50 04.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı