• Turkhane Logo

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangını: Alevlerin evlere sıçradığı Hatay’da tahliyeler başladı

18:50 16 Temmuz 2023 Pazar
Türkiye’nin dört bir yanında orman yangını: Alevlerin evlere sıçradığı Hatay’da tahliyeler başladı





Sıcaklıkların artmasıyla Türkiye’nin birçok bölgesinde orman yangını çıktı. Öğle saatlerinde Antalya, Adana, Osmaniye, Denizli’de çıkan yangın söndürülürken Bolu ve Hatay’da çıkan yangın henüz kontrol altına alınmadı. Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine yaklaştı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken vatandaşları da tahliye etti.



Hatay Belen’de Güzelyayla Mahallesi Dere Bahçe mevkisindeki ormanda saat 14.30 sıralarından yangın çıktı.



Dumanların yükseldiğini gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor” dedi.



ADANA VE ANTALYA’DA YANGIN



Saatler önce ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde ve Adana’da orman yangını çıkmış olay yerine sevk edilen ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sonucu kontrol altına alınmıştı.



Manavgat’ta havadan 1 helikopter ve 3 uçakla müdahale edilen yangın, 2 saat sonra söndürülmüş ve yaklaşık 1,5 hektar alan zarar görmüştü. Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan orman ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerce söndürüldü.



DENİZLİ’DE YANGIN



Denizli’nin Acıpayam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.
Yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu kısa sürede kontrol altına alındı.




OSMANİYE’DE ORMAN YANGINI



Osmaniye’de Hasanbeyli’nin Çokaklı köyü Aygır mevkiinde başlayan orman yangınını gören vatandaşlar, durumu orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesiyle yangın söndürüldü.



BOLU’DA ORMAN YANGINI



Bolu’nun Dedeler köyünde ormanlık alanın yakınında bulunan anızda çıkan yangın ormana sıçradı. Kısa sürede alevler yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Göynük, Mudurnu, Taşkesti, Bolu, Nallıhan ve Düzce’den arazözler sevk edildi. Dumanların gökyüzünü kapladığı yangını söndürmek için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Son güncelleme: 18:50 16.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı