• Turkhane Logo

Türkiyeli şirketler Silikon Vadisi'nde büyüdü!

Silikon Vadisi'nde ofis açan ya da girişimlerini burada başlatan çok sayıda Türkiyeli şirketin büyüme hızı ve milyon dolarlık yatırımları satın alması dikkat çekiyor.

00:37 22 Kasım 2017 Çarşamba
Türkiyeli şirketler Silikon Vadisi'nde büyüdü!
Silikon Vadisi'nde ofis açan ya da girişimlerini burada başlatan çok sayıda Türkiyeli şirketin büyüme hızı ve milyon dolarlık yatırımları satın alması dikkat çekiyor.

Dünya Gazetesinden Selena Yağcının haberine göre, dünyanın teknoloji merkezi olarak da nitelendirilen Silikon Vadisinde faaliyet gösteren Türkiyeli şirketlerin sayısı son beş yılda kaydadeğer ölçüde arttı. Bu süre zarfında şirketler toplamda 300 milyon dolarlık yatırım aldı ve şirket değerleri de 1 milyar doları aştı.

Kimi şirketler girişim kariyerlerini Silikon Vadisinde başlatırken kimileri de var olan girişimleri için burada bir ofis açmayı tercih etti. Bu sayede şirketler Vadide varlık gösterebildi. 

Silikon Vadisinde yer alan önemli teknoloji şirketlerinde yer alan Türkiyeli mühendisler aynı zamanda teknolojinin Türkiyeye transferine de aracılık ediyor. O isimler arasında Ayşegül İldeniz, Barış Gültekin, Ege Ertem ve Tunç Doluca da var. Vadide büyük yatırımlara imza atan şirketlerin sayısı da giderek artıyor.

Vadide yatırım yapan girişimcilerden biri de Berkay Mollamustafaoğlu. Onun kurduğu şirket geçen yıl Battery Ventures’dan 10 milyon dolar yatırım aldı. OpsGenie; en kısa haliyle ‘yazılım geliştirme ekipleri için akıllı bilgilendirme sistemi’ olarak tanımlanıyor.

Bir başka girişimci Bora Hamamcıoğlunun ABDdeki lüks oto kiralama şirketi CarHopperdan 1.5 milyon dolar tohum yatırım aldığı ise bir başka başarı öyküsü.

Yine bir başarı öyküsü de iş adamı Eren Bali’ye ait. 2010 yılında Vadide Udemy adıyla faaliyet gösteren Bali, YouTube, Twitter gibi şirketlerden 1 milyon dolar yatırım aldı. Şu anda 11’den fazla yatırımcısı bulunuyor. Udemy aradan geçen zamanda aldığı yatırımlarla adından söz ettirdi ve değerlemesi 710 milyon doları aştı.

Yonjanın sahibi iş adamı Kerim Baran ise ABDnin önde gelen enerji ekipmanı dağıtıcılarından. Şu anki cirosu 40 milyon dolar ve dünya genelinde 7 bin müşterisi var.

Son güncelleme: 00:37 22.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı