• Turkhane Logo

Türkiye'den sığınmacılara bayram izni yok

MHP lideri Bahçeli istedi, Bakan Soylu açıkladı

15:10 22 Nisan 2022 Cuma
Türkiye'den sığınmacılara bayram izni yok
MHP lideri Bahçeli istedi, Bakan Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramlarda ülkelerine gidip, geri dönen sığınmacılar konusundaki tartışmalar için Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek dedi.
NTV yayınına katılan Soylu İstanbuldaki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursadaki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursadaki İstanbuldaki olayın faillerini tespit ettik. PKKya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Bursadaki eylemi terör örgütü MLKP, İstanbulda eylemi DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi dedi.
Soylu göç tartışmaları için de, etraftaki coğrafyanın karşı karşıya kaldığı bu zor durumdan Türkiyenin etkilenmesini de kendilerine ait bir fırsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getirildiğini savunurken, 3 milyon 768 bin Suriyeli var Türkiyede. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz. Önlem almasaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonu geçerdi. Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz. ifadelerini kullandı.
Bayram izni yok
Soylu, sığınmacıların dönüşü nasıl olacak? sorusuna ise Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti yanıtını verdi.
Soylu sığınmacıların bayramda ülkelerine gidip, dönmeleri konusundaki eleştirilere ise Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek dedi.
Soylu Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişinin Türk vatandaşı olduğunu ve 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35nin oy kullandığını savundu.
İçişleri Bakanı Soylu, gece 12den sonra uygulanmaya devam eden müzik yasağıyla ilgili yaptığı açıklamada ise Teknik ekiplerimiz çalışıyor, ses, desibel nasıl olacak? Bize bir öneri getirecekler ve bunu değerlendireceğiz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:10 22.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı