• Turkhane Logo

“Türkiye’de fabrika kuracak” denilen Elon Musk, Hindistan’ı seçti

15:00 21 Kasım 2023 Salı
“Türkiye’de fabrika kuracak” denilen Elon Musk, Hindistan’ı seçti





Elektrikli otomobil devi Tesla; ABD, Çin ve Almanya derken yeni tesis için farklı bir ülke aramaya devam ediyor. Türkiye’nin listeden çıkarıldığı iddia edildi.



 Elektrikli otomotiv devi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kurmak için arsa baktığına dair haberler asılsız çıktı.



Tesla Genel Müdürü Elon Musk’ın Hindistan ile yeni yatırım için el sıkışmak üzere olduğu iddia edildi. 2024 yılının ocak ayında Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi’nde yatırım kararının ilan edilmesi bekleniyor.



BATARYA İMALATI DA HİNDİSTAN’A KAYABİLİR



Konuya yakın bir kaynak Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin memleketi olan Gujarat, Maharashtra ve Tamil Nadu eyaletlerinin elektrikli taşıtlar ve ihracat için ekosistemlere sahip olmaları sebebiyle bir adım önde olduğunu kaydetti.



Tesla ülkedeki fabrika yatırımı için asgari 2 milyar dolar harcamayı göze alırken, Hindistan’dan otomobil parçası alımlarını 15 milyar dolara kadar çıkarabilecek.



Bloomberg’e konuşan başka bir kaynak Tesla’nın maliyetleri aşağı çekmek için bazı bataryaları Hindistan’da imal edebileceğini söyledi.



GÜNEY KORE DEVİ LG TÜRKİYE’YE GELMEKTEN VAZGEÇMİŞTİ



Tesla’nın patronu Elon Musk Haziran ayında yaptığı açıklamada Tesla’nın Hindistan’da “önemli bir yatırım” yapmayı planladığını ve 2024 yılında ziyaret etmeyi düşündüğünü söylemişti.



Modi hükûmeti, elektrikli taşıtların yerli üretimini arttırmak ve daha temiz ulaşımın daha hızlı benimsenmesini teşvik etmek için bir süredir politikalar geliştiriyordu.



Koç Holding‘in iştiraki Ford Otosan, Güney Kore’nin teknoloji devi LG ile 2 milyar dolarlık batarya fabrikası inşâ etmek için masaya oturmuştu. LG, 8 Kasım 2023 tarihinde Türkiye’ye gelmekten vazgeçmişti.

Son güncelleme: 15:00 21.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı