• Turkhane Logo

'Türkiye'de adalete aç, şiddete tokuz'

Dünya Kadınlar günü sebebiyle Avrupa'da yapılan eylemlerin bir adresi de Berlin'in ünlü meydanı Alexanderplatz meydanıydı

22:27 07 Mart 2020 Cumartesi
'Türkiye'de adalete aç, şiddete tokuz'
Dünya Kadınlar günü sebebiyle Avrupa'da yapılan eylemlerin bir adresi de Berlin'in ünlü meydanı Alexanderplatz meydanıydı

Türkiyede adalete aç, şiddete tokuz8 mart Kadınlar gününden 1 gün önce Türkiyedeki mağdur tüm kadınların sesi olmak için Berlinin ünlü Alexanderplatz meydanında toplandı. 
 
Aktion für Flüchtlingshilfe derneği tarafından düzenlenen eyleme 100 yakın kişi katıldı. Meydanda stand kuran dernek üyeleri Türkiyede şiddet gören, öldürülen , hapislerde çocuklarıyla kalmak zorunda olan kadınları andılar. 
Kurulan temsili cezaevinde parmaklıklar arkasında duran gönüllüler  cezaevindeki 35’i hamile, 11.000 kadın ve 780 bebeği gündeme getridiler. 
Şiddet göremkten hayatlarını kaybeden yüzlerce kadının da anıldığı eylemde kısa bir konser verildi 
Eylem derneğim basın bildirisinin Türkçe ve Almanca okunması ile sona erdi... 
İşte  Aktion für Flüchtlingshilfe Derneğinin basın açıklaması 
Türkiyede adalete aç, şiddete tokuz
Bugün burada demokratik ve hukuk devleti olmaktan uzaklaşmamış, eşit şartlarda yaşayıp eşit haklara sahip özgür Türkiyeli kadınların Kadınlar Günü’nü kutlamayı çok isterdik. Ama bugün baskı ve zulüm altında bulunan;* Hukuk karşısında suç teşkil etmeyen sebeplerle tutuklu bulunan kadınların ve bebeklerin,780 haftadır zorla kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve genellikle polis şiddetine maruz kalan Cumartesi Annelerinin,Tutukluyken doğum yapıp kanuna aykırı bir şekilde bebeğiyle yeniden cezaevine gönderilen kadınların,Baskı ve işkence yüzünden ülkelerinden kaçmak zorunda kalıp bebekleriyle sularda boğulan kadınların,Yaşam tarzları ve giyim kuşamlarıyla tehdit haline getirilen kadınların,Öldürülen, şiddete/tacize/tecavüze maruz bırakılan kadınların,Küçük yaşta zorla evlendirilen ve istismara maruz kalan çocukların duyulmayan çığlıklarını tüm dünyaya duyurmak için toplanmış bulunmaktayız.
* 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü.* Kadınları  %42’si hayatlarının bir bölümünde fiziki yada cinsel istismara maruz kalıyor.
*Her yıl ortalama 80 bin çocuk cinsel istismara uğruyor. 
*2018 yılında 18 yaşının altında evlendirilen kız çocukların sayısı 20,779.*35’i hamile, 11.000 kadın ve 780 bebek cezaevinde. 

Aktion für Flüchtlingshilfe olarak Türkiye’de rejim haline getirilmiş baskı ve zulme son verilmesi, ülke sınırları içerisinde yaşayan kişilerin can güvenliğinden sorumlu bulunan emniyet güçlerinin devlet terörüne ortak olmaktan bir an önce vazgeçmesi,mevcut iktidarın emriyle birçok hukuksuz karara imza atıp bağımsızlığını yitiren yargının bağımsız ve evrensel hukuk ilkelerine acilen dönmesi gerektiğini bir kez daha altını çizerek vurguluyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur 

Son güncelleme: 22:27 07.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı