• Turkhane Logo

Türkiye “ülkem yanlış yöne gidiyor” diyenlerin dünyada en yüksek olduğu 4. ülke

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Ipsos'un verilerine göre Türkiye'de halkın yüzde 82'si ülkenin yanlış yöne gittiğini düşünüyor. Bu görüşte dünyada 4. sırada olan Türkiye'de bu oranda son yılda yüzde 27 puan artış yaşandı.

12:29 09 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye “ülkem yanlış yöne gidiyor” diyenlerin dünyada en yüksek olduğu 4. ülke
Dünyaca ünlü araştırma şirketi Ipsos'un verilerine göre Türkiye'de halkın yüzde 82'si ülkenin yanlış yöne gittiğini düşünüyor. Bu görüşte dünyada 4. sırada olan Türkiye'de bu oranda son yılda yüzde 27 puan artış yaşandı.



Uzun yıllardır ekonomi, siyaset ve hukuk konusunda sorunlar yaşayan Türkiye, son 11 gündür orman yangınlarını konuşuyor. Afet sırasında yaptığı alaycı açıklamalar ve yangınların söndürülmesinde yetersiz kalan hükümete karşı tepkiler devam ediyor. İngiltere merkezli araştırma şirketi Ipsos’un verilerine göre, ‘’Ülkem yanlış istikamette gidiyor’’ diyenlerin en fazla olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Peki, dünyada vatandaşların ülkelerinin doğru yolda gitmediği en fazla savunduğu ülke hangisi? Türkiye’de durum ne?

SON 5 YILDA TÜRKİYE’DE CİDDİ ARTIŞ YAŞANIYOR


Ipsos’un verilerine göre, Türkiye’de ‘’Ülkem yanlış istikamete gidiyor’’ diyenlerin oranı son 5 yılda yüzde 27 puan arttı. Şirketin 2021 yılında yapmış olduğu ankete Türkiye’den katılanların yüzde 82’si ülkenin yanlış istikamette gittiğini söylerken, bu oran 2016 yılında yüzde 55 olarak ölçülmüştü. Son 5 yıllık artış baz alındığında dünya ortalamasını 20’ye katlayan Türkiye’de vatandaşların hükümet olan güveni de azalmaya devam ediyor.

DÜNYA ORTALAMASI YÜZDE 63: KOLOMBİYA ZİRVEDE

Ipsos’un anketinde yer alan ülkelerden Kolombiya’da vatandaşların yüzde 88’i ülkelerinin yanlış istikamette gittiğini düşünüyor. Bu alanda zirvede olan Kolombiya’yı bir diğer Güney Amerika ülkesi Peru takip etti. Peru’da ankete katılanların yüzde 86’sı, Güney Afrika’da yüzde 83’ü ve Türkiye’de yüzde 82’si ülkelerin yanlış istikamette gittiğini savundu. Listenin zirvesinde dikkat çeken ülkelerin başında Japonya geliyor. Özellikle Tokyo’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları öncesi ülke genelinde prostestolar olurken, koronavirüs pandemisi nedeniyle Japon vatandaşlar ülke hükümetini eleştiri yağmuruna tutmuştu. Japonya, listenin 7. sırasında yer alırken, ankete katılanların yüzde 74’ü ülkelerinin yanlış istikamette olduğunu savunuyor.

Dünya genelinde ortalama olarak insanların yüzde 63’ü bunu savunurken, ülke yönetiminden memnun olan tek ülke Suudi Arabistan oldu. Ankete katılan Suudi vatandaşların sadece yüzde 18’i ülkelerinin yanlış istikamette olduğunu savundu. Bu alanda Arap ülkesinin heme ardından Hindistan geldi. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde halkın yüzde 40’ı ülkenin yanlış istikamette olduğunu düşünüyor. Listede yer alan Avrupa ülkelerinden Almanya’da ise durum yarı yarıya. Alman vatandaşların yarısı ülkenin doğru istikamette olduğunu düşünüyor.

Son güncelleme: 12:29 09.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı