• Turkhane Logo

Türkiye, S-400 için ilk komutan atamasını yaptı iddiası

Türkiye ile ABD arasında kriz konusu olan S-400’ler için TSK’den ilk komutan atamasının yapıldığı iddia edildi.

08:57 03 Temmuz 2019 Çarşamba
Türkiye, S-400 için ilk komutan atamasını yaptı iddiası
Türkiye ile ABD arasında kriz konusu olan S-400’ler için TSK’den ilk komutan atamasının yapıldığı iddia edildi.



Cunhuriyet’in haberine göre sınıfı hava savunma, rütbesi de albay olan komutanın görev yerinin Ankara olduğu öğrenildi. Türkiye’ye gelecek ilk S-400 bataryasının da Ankara’ya konuşlandırılması bekleniyor.

S-400’lerin Türkiye’ye sevkıyatının bu ay içinde başlaması beklenirken, sistemin operasyonel duruma gelmesinin kısa sürede gerçekleşmeyeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, daha önce bu konuda yaptığı açıklamada “S-400’lerin bu yıl içerisinde operasyonel olmasını bekliyoruz” demişti.


Türkiye ile ABD arasında kriz haline gelen ve yaptırım konusu olan S-400’lere ilişkin Ankara’ya nihai kararını vermesi için tanınan süre 31 Temmuz’da doluyor. 

Ankara’nın zamanı daralırken, S-400’lerin alınması durumunda Türkiye’yi yaptırımlar bekliyor. Türkiye’nin F-35 programından tamamen çıkarılacağı CAATSA yaptırımlarına maruz kalacağı belirtiliyor.

Ancak hem Türkiye’den hem de Rusya’dan gelen açıklamalar S-400’lerin planlanan süre içerisinde teslim edileceği yönünde. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400’lerin 10 gün içerisinde Türkiye’ye teslim edileceğini belirtmişti.

ABD’den son gelen açıklamalara göre ise yaptırımların etrafından dolanılabilinmesi için Türkiye’nin alınan S-400’leri aktive etmemesi ve yeni Patriot alması gerekiyor.

Son güncelleme: 08:57 03.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı