• Turkhane Logo

Türkiye meğer suç cennetiymiş: Günde ortalama bir çete çökertiliyor!

16:25 07 Şubat 2024 Çarşamba
Türkiye meğer suç cennetiymiş: Günde ortalama bir çete çökertiliyor!





İçişleri Bakanlığı koltuğuna Süleyman Soylu’nun ardından Ali Yerlikaya’nın oturmasıyla hem yerli hem de yabancı çetelere yönelik çok sayıda operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda sayısız dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkarıldı. Günde ortalama 1 çete çökertilirken, adeta suç cennetine dönüşen Türkiye’de bugün de 2 çetenin üyeleri gözaltına alındı.



 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Elazığ ve Konya’da iki suç şebekesinin daha çökertildiğini açıkladı. İzmir’de düzenlenen başka bir operasyonda ise dolandırıcılık suçlaması ile 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar, Türkiye’nin adeta bir suç cennetine dönüştüğünü gösteriyor.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ ve Konya’da iki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda iki ilde toplam 42 kişi gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, eşzamanlı düzenlenen ‘Kafes-37’ operasyonlarında Elazığ’da Ömer Faruk Bulut’un ve Konya’da Engin Yolcu’nun liderliklerini yaptığı iki suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.



Yerlikaya, Elazığ’daki operasyonda örgüt lideri ile birlikte 35 şüpheli, Konya’daki operasyonda ise örgüt lideri birlikte yedi şüpheli olmak üzere toplam 42 örgüt üyesi şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar sonucu 11 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet pompalı tüfe, 3 adet av tüfeği, çok sayıda fişek ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde yakalandı.



İZMİR’DE DOLANDIRICILIK OPERASYONU



İzmir’de ise Ocakçı Holding yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında yüksek kâr vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.



Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek kar vaadiyle 30 kişiden 23 milyon lira toplayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen, Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı, eşi S.O. ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 şüpheliyi yakalamak için Çiğli ilçesindeki şirket binası ile bazı adreslere operasyon düzenledi.



Zanlıların satışını yaptıkları tokenle kripto piyasalarında para kazandıracaklarını ve dron fabrikası kurarak kar payı dağıtacaklarını vadettiği, bu yöntemlerle yaklaşık 2 bin 500 kişiden 2,5 milyar lira topladıkları öne sürüldü.



MEĞER TÜRKİYE SUÇ CENNETİNE DÖNÜŞMÜŞ



Ali Yerlikaya, geçtiğimiz yıl sonlarında yaptığı açıklamada sadece 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 yerli ve yabancı mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini duyurmuştu.



O zamandan bu yana çökertilen çeteler arasında Kaplanlar Çetesi, Sarallar Çetesi, Daltonlar Çetesi, Gedik Çetesi, Görenerler Çetesi, Anacurlar Çetesi, Şirinler Çetesi ve Şahinler çetesi gibi birçok yasadışı oluşum yer alıyor. Bunlar arasında Comanchero Çetesi gibi yurtdışı mafyatik yapılanmalar da var.



Bakan Yerlikaya döneminde ayrıca çok sayıda yabancı uyruklu çete lideri, mafya lideri veya uyuşturucu çetesi lideri ele geçirildi. Bu isimlerin tamamının aslında Interpol tarafından aranan isimler olduğu, güvenlik liman olarak Türkiye’ye geldikleri ve hepsinin konut alarak Türk vatandaşlığı aldıkları veya alma girişiminde bulundukları ortaya çıktı.



Çetelere yönelik operasyonların, önceki bakan Süleyman Soylu’nun gitmesinin ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekiyor. Yabancı uyruklu suçluların tamamının Soylu döneminde vatandaşlık aldığının ortaya çıkmasının yanı sıra bir çoğuna da vatandaşlık verildiği belirlenmişti. Çökertilen Kaplanlar çetesinin lideri Ayhan Bora Kaplan’ın da Süleyman Soylu ile yakınlığı günlere gündem olmuştu.



Son olarak da Soylu’nun, 20 milyon dolar rüşvet karşılığında İran’ın yasadışı bahis baronu olan ve Türkiye’de çakarlı araçlarla gezen Ahmet Nazari’nin, Interpol tarafından arandığı dönemde Soylu tarafından Türk vatandaşı yapıldığı öne sürülmüştü.

Son güncelleme: 16:25 07.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı