• Turkhane Logo

Türkiye ile ABD arasında Afrin restleşmesi!

YPG kontrolündeki Afrin konusunda Türkiye ile ABD arasındaki gerilim dün karşılıklı açıklamalarla tırmandı.

10:36 15 Ocak 2018 Pazartesi
Türkiye ile ABD arasında Afrin restleşmesi!
YPG kontrolündeki Afrin konusunda Türkiye ile ABD arasındaki gerilim dün karşılıklı açıklamalarla tırmandı.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek Suriye’de YPG kontrolündeki Afrin’e operasyonda kararlı olduklarını tekrarladı. ABD’den ise “sınır koruma gücü hamlesi” geldi. Suriye’de YPG ile 30 bin kişilik sınır gücü üzerinden çalışıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın “Her türlü müdahale hakkımız saklıdır” tepkisini gösterdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz” di- yerek YPG kontrolündeki Afrin’e operasyonda kararlı olduklarını tekrarladı. Aynı gün Suriye’de ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun Türkiye ve Irak sınırlarına yerleştirilmek üzere 30 bin kişilik “sınır koruma gücü” kurmakta olduğu açıklandı. ABD’nin bu hamlesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek YPG kontrolündeki Afrin’e operasyonda kararlı olduklarını tekrarladı. Aynı gün Suriye’de ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun Türkiye ve Irak sınırlarına yerleştirilmek üzere 30 bin kişilik “sınır koruma gücü” kurmakta olduğu açıklandı. ABD’nin bu hamlesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Teröre karşı her türlü müdahale hakkımız mahfuzdur” ifadeleriyle tepki gösterdi.

ABDDEN YENİ HAMLE

Erdoğan’ın konuşmasından kısa süre sonra ABD’den Ankara’yı kızdıracak bir açıklama geldi. Suriye’de IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun Suriye’deki YPG ile 30 bin kişilik sınır güvenlik gücü üzerinde çalıştıkları açıklandı. Koalisyonun halkla ilişkiler bürosu tarafından Reuters’a yapılan açıklamada, koruma gücünün YPG/SDG komutası altında olacağı ve yarısının SDG’lilerden oluşacağı belirtildi. Yeni gücün sınırda güvenlik noktaları oluşturacağını belirten koalisyon yetkilileri, birliklerin etnik yapısının yerleştirilecekleri bölgedeki etnik yapıya uygun olacağını ve hali hazırda 230 kişinin ilk eğitimlerini almakta olduğunu da ekledi. Koalisyon yetkilisi, geçen hafta ABD’nin Ankara büyükelçiliği maslahatgüzarının, kurulmakta olan sınır koruma gücü nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını açıkladı.

‘Endişe verici adım’

ABD’nin açıklamasına tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ABD, PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG’ye verdiği desteği sona erdireceği yerde bu terör örgütünü bölgede kalıcı hale getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır. Bu durumun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar çerçevesinde, her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini sınırları içinde ve dışında kararlılıkla sürdürecektir. Bu çerçevede meşru hedef olan terör örgütlerine karşı yeri, zamanı ve şekli Türkiye tarafından belirlenmek üzere her tür müdahale hakkı mahfuzdur.” / ABD BÜYÜKELÇİSİ’NDEN AFRİN MESAJI! TSK, HATAYDAN AFRİNDEKİ MEVZİLERİ BOMBALIYOR!

Son güncelleme: 10:36 15.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı