• Turkhane Logo

Türkiye açlığa kapandı: 41 maaşlılar ne yapacak?

Türkiye, AKP kongreleriyle patlayan Kovid-19 vakalarını durdurmak için bayram dahil 20 gün boyunca tam kapanıyor.

14:45 27 Nisan 2021 Salı
Türkiye açlığa kapandı: 41 maaşlılar ne yapacak?
Türkiye, AKP kongreleriyle patlayan Kovid-19 vakalarını durdurmak için bayram dahil 20 gün boyunca tam kapanıyor.



Bir tarafta 41 maaş alan AKP bürokratları diğer tarafta asgari ücret bile alamayan milyonlarca aile bulunuyor. Açlık ve yoksulluğa kapanan vatandaşa Saray Hükumeti, patates soğan dışında bir destek açıklamadı.

Koronavirüs salgınına karşı ABD vatandaşına 1,9 trilyon dolarlık doğrudan yardım parası dağıttı. Almanya ise şimdiye kadar bütün kapanmalar öncesi 2 trilyon 250 milyar Euro verdi. Angela Merkel hükumeti, bütün işyerlerine ve dükkan sahiplerine karşılıksız paralar dağıttı. Para toplamak için halkına IBAN numarası veren, patates soğanı devlet töreniyle dağıtan Türkiye’yi kıskanan Almanya’da bunlar yaşandı.


EN AZ DESTEK MEKSİKA VE TÜRKİYE’DEN

DİSK-AR’ın araştırmasına göre Türkiye’de ise tablo çok vahim. Geçen yıl mart ayında başlayan Kovid-19 pandemisinde halkına en az sosyal destek veren iki ülke Meksika ve Türkiye. Salgın boyunca vatandaşlar için ilaç ve sağlık harcamaları dahil sadece 7,6 milyar dolar harcandı. Doğrudan destek rakamı ise açıklanmadı.

4-5 MAAŞ ALAN AKP’LİLER BAĞIŞLAYACAK MI?

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan verilen maaşları yardım olarak açıklayan AKP’liler ise aldıkları maaşlara yenisini ekliyor. 41 maaş alan AKP’li siyasetçi ve bürokratlar maaşlarının bir kısmını bağışlaması halinde 20 günlük tam kapanmada yoksul vatandaşların evine ekmek girebilecek. Ancak önemli olan soru şu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut 250 bin TL’lik maaşının bir kısmını, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı 5 maaşının birini, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 4 maaşından bir bölümünü halka dağıtacak mı? Turkcell’den 56 bin TL maaşa bağlanan Bilal Erdoğan’ın arkadaşı eski AA Genel Müdürü Şenol Kazancı nasıl bir tavır alacak? Ordu Belediye Başkanı eski AKP’li Bakan Hilmi Güler, kendi şehrindeki yoksullara aylık 250 bin liralık maaşından para aktaracak mı?

FAZLA MAAŞLAR SARAY’A YAKIN VAKIFLARA

1.192 liralık kısa çalışma maaşı ve ücretsiz izin parası bile alamayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu soruların cevabı bugün yayınlanan bir haberde saklı. 41 maaşlı AKP’liler Cumhurbaşkanlığı Saray’ının oluruyla maaşlarını yine Saray’a yakın vakıflara zaten bağışlıyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğurlu, eski AKP’li milletvekilinin verdiği bilgiyi köşesine taşıdı. Buna göre “4-5 maaş alan AKP’liler maaşlarını belli vakıflara bağışlıyor. Bu vakıfları da göreve atayanlar belirliyor”

FAKİRLİK ARTIYOR, ESNAF BATIYOR

Türkiye 20 günlük sokağa çıkma yasağına bir tarafta çöpe atılan 128 milyar dolar ve lüks yaşamlar, bir tarafta ise küçücük bir yardımdan mahrum bırakılan milyonlarla giriyor. Bu dengesizlikte halk daha çok fakirleşecek ve daha çok esnaf batacak.

Son güncelleme: 14:45 27.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı