• Turkhane Logo

Türkiye, 9 yıl aradan sonra Kahire’ye Büyükelçi atadı

Türkiye, Salih Mutlu Şen’i “Büyükelçi” olarak Kahire'ye atadı.

20:18 06 Nisan 2022 Çarşamba
Türkiye, 9 yıl aradan sonra Kahire’ye Büyükelçi atadı
Türkiye, Salih Mutlu Şen’i “Büyükelçi” olarak Kahire'ye atadı.

Dışişleri Bakanlığında 2021 yılında çıkması gereken Büyükelçiler kararnamesi belli oldu. Türkiye 9 yıl aradan sonra Kahire’ye bir Büyükelçi atadı. Ancak Salih Mutlu Şen’in “Büyükelçi” unvanı olmasına karşın “maslahatgüzar” olarak göreve başlayacağı öğrenildi.
Bakanlığa dışarıdan atanan ve halen Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Yavuz Selim Kıran, Zagrebe Büyükelçi olarak atandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlunun tebliğ ettiği kararname ile 10 kadın Büyükelçi Türkiyeyi başkentlerde temsil edecek. Kararnamede 4 isim, bakanlık dışından Büyükelçi olarak atandı.
Büyükelçiler kararnamesinin detayları şöyle:
“KAHİREYE BÜYÜKELÇİ YOLU AÇILDI: Kararnamede Kahire Büyükelçiliği de yer aldı. Mısırda 2013te darbe sonucu yaşanan hükümet değişimden bu yana boş olan Kahireye Salih Mutlu Şen, Büyükelçi olarak atandı. Ancak Şenin göreve Büyükelçi olarak değil Maslahatgüzar olarak başlayacağı, ilişkilerin normalleşmesi halinde ise Büyükelçi olarak devam edeceği öğrenildi.
KADIN BÜYÜKELÇİLER: Kararnamede kadın Büyükelçilerin çokluğu ise dikkat çekti. Kadın Büyükelçilerden ikisi bakanlık dışından belirlendi. Antalya Diplomasi Forumunun eşdüzenleyicisi olan Gülşen Karanis Ekşioğlu da dışarıdan atanan bir diğer kadın isim oldu.

Son güncelleme: 20:18 06.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı