• Turkhane Logo

Turkish Cargo'da AKP'li saltanatı

THY'den ayrılıp

15:29 30 Ekim 2021 Cumartesi
Turkish Cargo'da AKP'li saltanatı
THY'den ayrılıp

Koronavirüs salgınıyla birlikte taşımacılık şirketlerinin önemi daha da artmış ve Türk Hava Yolları (THY) bünyesi içinde faaliyet gösteren Turkish Cargo hızlı bir büyüme göstererek dünyanın yedinci en büyük hava taşımacılık şirketi olmuştu. Yakın zamanda THYden ayrılıp yeni bir şirket olarak yoluna devam edeceği belirtilen Turkih Cargonun yönetim kurulu da belli oldu.

Ağustos ayında THYden KAPa yapılan açıklamada THYnin yolcu odaklı mevcut yapısı nedeniyle Turkish Kargo’nun tam potansiyelini ortaya koyamadığı ifade edildi.
 THY’nin söz konusu ayrılma ile THY Hava Kargo Taşımacılığı Anonim Şirketine farklı tüzel kişilik kazandırmayı hedeflediği belirtildi. Buna göre ayrılma sonrası Turkish Cargonun 50 bin liralık sermayesi 3,23 milyar liraya çıkarılacaktı.

Şirketin yönetim kurulunda ise TÜGVA ve TÜRGEVden yönetici isimlerin yer alması dikkat çekti. Yöneticilerden biri de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altundu.
2020 yılında THY Yönetim Kurulunda yer alan Altunun yüksek oranda ücret aldığı ortaya çıkmıştı. THYnin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunun Mali Haklar bölümünde, Altuna aylık 20 bin lira ödeme yapıldığı kaydedilmişti.
Fahrettin Altun, eşi Fatmanur Altunun maaşı hakkında yaptığı açıklamada, Eşim de sadece Marmara Üniversitesinden ücret alıyor. THY Yönetim Kurulu Üyeliğinden herhangi bir ücret almıyor ifadelerini kullanmıştı.
Turkish Cargonun bir başka Yönetim Kurulu Üyesi olan Mithat Görkem Aksoy ise, 2019 yılında Erdoğan’ın pilotluğunu da yapmıştı.
Bir başka yönetim kurulu üyesi de, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Melih Ecertaş. Ecertaşın geçmişte AKP Gençlik Kollarında görev yaptığı ve Türkiye Gençlik Vakfında (TÜGVA) yöneticilikte faaliyetinde bulunduğu biliniyor.
Turkish Cargonun bir başka yönetim kurulu üyesi ise, Ensar Vakfı’nın en büyük sponsorlarından Turkcell’in eski CEO’su Muzaffer Akpınar.

Son güncelleme: 15:29 30.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı