• Turkhane Logo

Turkey Tribunal organizatörü Prof. Lanotte, Erdoğan'ı Lahey'e götüreceklerini açıkladı

Turkey Tribunal’in organizatörü Prof. Dr. Johan Vande Lanotte, Türk rejimini (Erdoğan’ı) Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı!

16:36 14 Şubat 2022 Pazartesi
Turkey Tribunal organizatörü Prof. Lanotte, Erdoğan'ı Lahey'e götüreceklerini açıkladı
Turkey Tribunal’in organizatörü Prof. Dr. Johan Vande Lanotte, Türk rejimini (Erdoğan’ı) Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı!

Turkey Tribunalin organizatörü Prof. Dr. Johan Vande Lanotteden dikkat çeken bir açıklama geldi. 2 buçuk yıldır üzerinde çalıştıkları çok sağlam bir dosya olduğunun altını çizen Prof. Lanotte “Önce raporlar hazırlandı, sonra Türkiye Tribunalini organize ettik, şimdi tüm delilleri topladık. Başka delillerle birlikte 900 tanık ifadesi ve işkence delilleri mevcut. ifadelerini kullandı. 
Turkey Tribünal ise Lanottenin açıklamasını; 
@JohanvdLanotte, Türk rejimini Laheydeki Uluslararası Ceza Mahkemesinde istiyorÖnce raporlar hazırlandı, sonra Türkiye Tribunalini organize ettik. Başka delillerle birlikte 900 tane tanık ifademiz ve işkence delilimiz var. 
paylaşımıyla duyurdu. 


TURKEY TRİBUNAL NEDİR?
Türkiye Tribünal, uluslararası bir “Halk Mahkemesidir’’. Mahkemenin görevi, Türkiye’nin yargı yetkisi altında gerçekleşen tüm insan hakları ihlalleri iddialarını bağımsız bir şekilde değerlendirmek ve rapor etmektir.
Türkiye Tribünal’in misyonu, uluslararası mahkemeler tarafından detaylandırılan standartlar ve ilkeler temelinde, ulusal mahkemelerin de en iyi uygulamalarından yararlanarak bağımsız ve profesyonel bir şekilde insan hakkı ihlallerini değerlendirmek ve raporlamaktır. 
Türkiye Tribunal bu kapsamda Erdoğan rejiminin hukuk dışı uygulamalarını ve insan hakkı ihlallerini masaya yatırmıştı. 2 buçuk yılı bulan çalışmalar neticesinde çok sayıda delil ve tanık ifadesi bir araya getirilerek bir de dosya hazırlandı. 
Diğer yandan dikkat çeken açıklamayla ilgili haber Fransız ve Hollanda medyasında da yer aldı. Haberlerin orjinal linkine aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir: 
https://radio1.be/luister/select/de-ochtend/vande-lanotte-wil-het-turkse-regime-voor-het-internationaal-strafhof-in-den-haag 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220214_92483437

https://www.demorgen.be/nieuws/vande-lanotte-aan-de-slag-bij-advocatenkantoor-wil-turkse-misstanden-onder-internationale-aandacht-brengen~b7c46ad7/

https://www.knack.be/s/r/c/1834277

https://palnws.be/2022/02/vande-lanotte-daagt-turkije-voor-internationaal-strafhof/

https://www.hln.be/binnenland/vande-lanotte-daagt-turks-regime-voor-internationaal-strafhof~a86366d5/

https://www.levif.be/actualite/international/vande-lanotte-en-appelle-a-la-cour-penale-internationale-contre-le-regime-turc/article-news-1524843.html

Son güncelleme: 16:36 14.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı