• Turkhane Logo

Türk zenginlerin gayrimenkuldeki yeni adresi: Paris ve Berlin

Knight Frank'in raporuna göre, 2017'de lüks evlerde fiyat artışı enflasyonun gerisinde kalınca Türk yatırımcılar, Avrupa gayrimenkul pazarına yöneldi. Raporda, ‘Türklerin lüks konut piyasasında en aktif olduğu kentler Paris ve Berlin' denildi.

17:18 28 Mart 2018 Çarşamba
Türk zenginlerin gayrimenkuldeki yeni adresi: Paris ve Berlin
Knight Frank'in raporuna göre, 2017'de lüks evlerde fiyat artışı enflasyonun gerisinde kalınca Türk yatırımcılar, Avrupa gayrimenkul pazarına yöneldi. Raporda, ‘Türklerin lüks konut piyasasında en aktif olduğu kentler Paris ve Berlin' denildi.

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, lüks konut piyasasındaki fiyat gelişmelerini yansıtan PIRI 100 Endeksi 2017 verilerini açıkladı. Konuyla ilgili hazırlanan raporda İstanbul için ‘Yüzde 5 ile Ortadoğuda fiyatların en çok arttığı kent oldu ancak enflasyon geçen yıl yüzde 11.92 yükseldiği için konut fiyatları reel olarak geriledi değerlendirmesi yer aldı.
 
Sözcüden İsmail Şahinin haberine göre, 100 şehri kapsayan endekste bir önceki yıl yüzde 8.40lık fiyat gerilemesiyle 96. sırada yer alan İstanbul, 31. sıraya yükseldi. Yurtiçi piyasalardaki türbülans nedeniyle Türk zenginlerinin yurtdışı gayrimenkul yatırımlarını artırdığına dikkat çekilen raporda, ‘Türklerin lüks konut piyasasında en aktif olduğu kentler Paris ve Berlin denildi.
 
ÇİN ZİRVEDE: YÜZDE 27LİK ARTIŞ İLE GUANGZHOU DÜNYADA LÜKS KONUT FİYATLARININ EN ÇOK YÜKSELDİĞİ ŞEHİR

 
Geçen yıllarda PIRI 100 Endeksinin ilk 10una damga vuran Çinden bu yıl zirvede sadece Guangzhou yer bulabildi. Yüzde 27lik artış ile Guangzhou dünyada lüks konut fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
 
Hükümetin konut fiyat artışını frenlemek için uygulamaya koyduğu düzenlemeler nedeniyle Şangayda fiyat artışı yüzde 9, Pekinde ise yüzde 7de kaldı.
 
Lüks emlak fiyatlarındaki en yüksek artışa sahip şehirlerin ilk 10unda Cape Town (yüzde 19.9), Aspen (yüzde 19), Amsterdam (yüzde 15), Seul yüzde  (13,2), Frankfurt (yüzde 12.9), Seattle (yüzde 12.2), Paris (yüzde 12), Sydney (yüzde 10.7) ve Madrid (yüzde 10.6) yer aldı.

LAGOS YÜZDE 25LİK DÜŞÜŞLE LÜKS KONUT FİYATLARININ EN ÇOK AZALDIĞI ŞEHİR
 
 Nijeryanın en büyük kenti Lagos yüzde 25lik düşüşle lüks konut fiyatlarının en çok azaldığı şehir olurken, Dohada yüzde 15, Moskovada yüzde 11.3lük gerileme görüldü.
 
Her yıl milyonlarca turist çeken dünyaca ünlü tatil merkezlerinde de fiyatlardaki düşüş dikkat çekti. Lüks konutlar, geçtiğimiz yıl Venedikte yüzde 7.5, Bodrumda yüzde 6, Barbados ve St. Tropezde yüzde 5, Ibizada yüzde 1 düştü.
 
LATİN AMERİKALI MİLYARDERLER MADRİDE AKIN ETTİ
 
Avrupa pazarında en iyi performansı Amsterdam, Frankfurt, Paris ve Madridin gösterdiğine işaret eden Knight Frank, İspanyanın başkenti Madridde lüks evleri satın alanların yüzde 18inin Latin Amerikalı zenginler olduğunu belirtti.
 
Brexit nedeniyle bir önceki yıl fiyatların yüzde 6.3 düştüğü Londrada 2017de yüzde 0.7lik gerileme görüldü. Böylece küresel finans ve ticaret merkezi Londra 92. sıradan 72. sıraya yükseldi. ABDnin küresel şehirlerinde ise lüks konut pazarı orta seviye bir büyüme gerçekleştirdi. Los Angelesta yüzde 5.1, New Yorkta yüzde 4.6 ve Miamide yüzde 2.2lik bir fiyat artışı gözlendi.

Son güncelleme: 17:18 28.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı