• Turkhane Logo

Türk jetleri, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın helikopterini taciz etti

Yunanistan'ın Ege'deki adalarından Kızılhisar'ı ziyaret eden Başbakan Aleksis Çipras'ı taşıyan helikopterin Türk savaş uçakları tarafından taciz edildiği belirtildi.

10:50 18 Nisan 2018 Çarşamba
Türk jetleri, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın helikopterini taciz etti
Yunanistan'ın Ege'deki adalarından Kızılhisar'ı ziyaret eden Başbakan Aleksis Çipras'ı taşıyan helikopterin Türk savaş uçakları tarafından taciz edildiği belirtildi.

Yunanistan’ın Ege’deki adalarından Kızılhisar’ı ziyaret eden Yunan Başbakan Aleksis Çipras’ı taşıyan helikopter Türk savaş jetleri tarafından taciz edildi.

Çipras, Kızılhisar Adası’nı ziyaretinde Türkiye’ye “işbirliği ve kararlılık mesajı” göndermesine rağmen kendisini ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis’i taşıyan Chinook model askeri helikopter Türk jetlerinin tacizine uğradı.

TÜRK JETİ ÇİPRAS’IN HELİKOPTERİNİN UÇUŞ DETAYLARINI İSTEDİ


Ekathimerini‘nin haberine göre Çipras ve beraberindekiler Ro adasından Rodos’a uçarken, 10 bin feet yükseklikte uçan Türk savaş jetlerinin pilotları, bin 500 feet yükselikteki Yunan helikopterin pilotuna uçuş detaylarını sordu.

Helikopter pilotu hemen Yunan Hava Kuvvetleri’ne acil uyarı göndererek iki Yunan jetinin uçuşa dahil edilmesini ve Türk jetlerinin uzaklaştırılmasını sağladı.

KARDAK KARŞINDA ASKERİ HAREKETLİLİK

Bu arada Yunan kaynakları, Kardak karşısındaki sahil boyunca Türk Sahil Güvenliği ve Deniz Kuvvetleri birliklerinin hareketliliğini tespit ettiklerini aktarıyor.

Çipras, gün içinde Kızılhisar Adası’nda Ankara’nın giderek sertleşen tavırlarına cevap vermiş, “Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor ancak kimseden de korkusu yoktur.” demişti ve “tek santimetre toprağımızı vermeyiz.” diye eklemişti.

İŞBİRLİĞİ VE KARARLILIK MESAJI

Çipras “İşbirliği ve barış içinde bir arada yaşama ve ayrıca kararlık mesajı göndermek istiyorum.” diyerek Türkiye’ye diyalog çağrısında bulundu.

SYRIZA liderinin ziyareti ‘Ege’deki bazı kayalıklara Yunan bayrağı asıldı’ tartışmalarının ardından geldi.

Ege’de Kardak haricinde yaklaşık onlarca kayalık üzerinde Türkiye ve Yunanistan’ın anlaşmazlığı var.

Geçen hafta Türk jetlerini Yunan hava sahası dışında tutma görevinden gelen bir Yunan jetinin düşmesi ve pilotunun ölmesi, ayrıca Çipras’ın helikopterinin taciz edilmesi Yunan askerlerini alarma geçirdi.


 

Son güncelleme: 10:50 18.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı