• Turkhane Logo

Türk Büyükelçiliği, Turkey Tribunal’i susturmaya çalıştığını itiraf etti

İsviçre’deki Türk Büyükelçiliği, Erdoğan rejiminin uyguladığı insan hakları ihlallerinin ortaya döküldüğü Turkey Tribunal mahkemesinin durdurulması için girişimde bulunduğunu kabul etti.

14:39 22 Eylül 2021 Çarşamba
Türk Büyükelçiliği, Turkey Tribunal’i susturmaya çalıştığını itiraf etti
İsviçre’deki Türk Büyükelçiliği, Erdoğan rejiminin uyguladığı insan hakları ihlallerinin ortaya döküldüğü Turkey Tribunal mahkemesinin durdurulması için girişimde bulunduğunu kabul etti.


Büyükelçilik, mahkemeyi BM’ye taşıdıklarını ve İsviçre makamlarından mahkemenin iptali için talepte bulundukları doğruladı.

 İsviçre’deki Türk Büyükelçiliği, Turkey Tribunal’in Cenevre’de toplanmasını durdurmaya çalıştıklarını, mahkemeyi BM’ye taşıdıklarını ve İşviçre makamlarından mahkemenin iptali için talepte bulundukları doğruladı.


“GÜLÜNÇ BİR SUÇLAMA”

Türk Büyükelçiliği, Turkey Tribunal’in Türkiye’deki Suriyeli mülteciler hakkında bir etkinlik düzenlendiğini söyleyerek oteli yanıltmakla suçladı. Tribunal ise tüm temasların, postaların, sözleşmelerin ve iletişimlerin çok açık olduğunu ve Suriyeli mültecilerden hiç bahsetmediklerini açıkça belirtip “Bu gülünç bir suçlamadır” dedi. Elçilik Intercontinental Oteli’nin İsviçre topraklarındaki ticari faaliyetlerine müdahale etmeye çalıştıklarını ve etkinliğin mekan dışına atılmasını denediklerini ortaya çıkardı.

HEDEFİMİZ KİTLESEL İNSAN HAKLARI İHLALLERİ İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇ MU ONU ORTAYA ÇIKARMAK

Turkey Tribunal Mahkemesi Başkanı Vande Lanotte, “Kim olduğumuz, konunun ne olduğu ve hedefimizin ne olduğu belli olmayan bir saniye bile olmadı: Kitlesel insan hakları ihlallerinin insanlığa karşı suç olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceğini öğrenmek. Olay, otelle yapılan sözleşmede açıkça Türkiye Mahkemesi olarak gösterildiği için bu yalan derhal reddedilir” dedi.

SUÇLAMALARIN SAÇMALIĞINA ŞAŞKINLIK DUYUYORUM

Büyükelçiliğin mahkemeyi Gülen Hareketi tarafından desteklenmek ve yönlendirilmekle suçladığını belirten Lanotte, “Bu yanlış beyanı sürdürdüler. Türkiye’de Erdoğan rejimi tarafından terörist olarak nitelendirilen Gülen Hareketi karalanma konusunda yalnız değildir. Terörist suçlaması Erdoğan hükumetinin otoriter eylemlerine karşı çıkanları da kapsıyor. 150 bin memur, hakim, avukat ve gazeteci işlerini kaybetmiş ya da terörist bağlantılarla suçlanarak cezaevine atılmış. Bugün mahkemede tanıklardan biri ‘Terörle suçlanmak için rejime muhalefet etmenize gerek yok, onları alkışlamamanız yeterli’ dedi” diye konuştu. Vande Lanotte suçlamaların saçmalığına şaşkınlık duyduğunu belirterek, etkinliğin aslında 200’den fazla kişiyle kitle fonlaması yoluyla düzenlendiğini ve bazılarının 2 euro kadar az katkıda bulunduğunu kaydetti.

ELÇİLİK İDDİALARI CEVAPLAMAK YERİNE MAHKEMEYİ İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Türk Büyükelçiliği, Türkiye Mahkemesini “yargı yetkisi, hukuki veya ahlaki yetkisi olmayan bir tiyatro kurgusu olarak nitelendirdi. Türk yetkililer bugüne kadar Turkey Tribunal Mahkemesi organizatörlerine karşı diplomatik ve ticari baskı yaparak etkinliğin iptal edilmesini istemek dışında herhangi bir yorumda veya yanıtta bulunmadı.
  Basın açıklaması: TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ, TURKEY TRIBUNAL MAHKEMESİNİ SUSTURMAYA ÇALIŞTIKLARINI KABUL ETTİ. #turkeytribunal2021 pic.twitter.com/RXd3GZlhO3 — Turkey Tribunal (@turkey_tribunal) September 22, 2021


 

Son güncelleme: 14:39 22.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı