• Turkhane Logo

Tunceli'de bir kadının başına silah dayayan iki jandarma görevden uzaklaştırıldı

Tunceli'de şüpheli olduğu gerekçesiyle bir kadını yere yatırıp başına silah dayayan 2 jandarma, çevredekilerin tepkisi üzerine hava ateş açtı. Jandarmaların görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

22:04 20 Mayıs 2021 Perşembe
Tunceli'de bir kadının başına silah dayayan iki jandarma görevden uzaklaştırıldı
Tunceli'de şüpheli olduğu gerekçesiyle bir kadını yere yatırıp başına silah dayayan 2 jandarma, çevredekilerin tepkisi üzerine hava ateş açtı. Jandarmaların görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.


Tuncelide’de yolda yürüyen bir kadın, sivil giyimli uzman çavuşlar tarafından, “terör listesindeki bir kişiye benzetildiği” gerekçesiyle yere yatırıldı ve başına silah dayandı. Çevredekilerin tepkisi üzerine havaya ateşe açan 2 uzman çavuş açığa alındı.

Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyen bir kadının başına, sivil giyimli 2 jandarma tarafından “canlı bomba” olduğu iddiasıyla silah dayandı ve yer yatırıldı.


Çevredekilerin tepkisine karşılık 2 jandarma jandarmalar havaya ateş etti. Polis ekipleri olay yerine gelerek tepki gösterenleri sakinleştirdi ve 2 jandarma ile kadını ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yerde yatan kadının çığlık attığı, çevredekilerin tepki gösterdiği, sonrasında havaya ateş açıldığı görülüyor.

VALİLİK: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Valilikten yapılan açıklamada ise, 2 jandarmanın kadına kimlik sorduğu, kadının kimlik göstermemesi üzerine tartışma çıktığı, çevredekilerin kadının taciz edildiğini düşündükleri için tepki gösterdiği iddia edildi. 2 jandarmanın görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir. Olay üzerin kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir. İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır.”

TANRIKULU: MÜNFERİT DEĞİL BİLİNÇLİ SİYASAL TERCİH

Görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaşananlara tepki gösterdi.

Tanrıkulu, “Şiddetin ve işkencenin sıradanlaşması, sokakta, gözetim merkezlerinde, cezaevlerinde sistematik olması münferit olaylar değil Akparti hükümetlerinin yöneldiği rejimin bilinçli siyasal tercihidir. AkParti yargısının cezasızlık zırhı bütün coğrafyada en ağır biçimde görülmektedir. Bugün Tuncelide şehirin göbeğinde arandığı ve sivil kıyafetli jandarmalarca kafasına silah dayanıp yere yatırılarak gözaltına alınmak istenen (daha sonra suçsuz olduğu anlaşılan) kadın yurttaşın yaşadığı şoku da komuoyunun yorumuna bırakıyorum” dedi. (Duvar)
  1⃣Şiddetin ve işkencenin sıradanlaşması, sokakta, gözetim merkezlerinde, cezaevlerinde sistematik olması münferit olaylar değil Akparti hükümetlerinin yöneldiği rejimin bilinçli siyasal tercihidir.
AkParti yargısının cezasızlık zırhı bütün coğrafyada en ağır biçimde görülmektedir pic.twitter.com/cizFyvqAeX — Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) May 20, 2021  

Son güncelleme: 22:04 20.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı