• Turkhane Logo

TÜİK bir tek onun yüzünü güldürdü: Nebati'den enflasyon açıklaması

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yüzünü güldürüdü. Nebati,

14:36 05 Eylül 2022 Pazartesi
TÜİK bir tek onun yüzünü güldürdü: Nebati'den enflasyon açıklaması
TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yüzünü güldürüdü. Nebati,

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 79,6dan aylık yüzde 1,46 artışla yüzde 80,21e yükseldiğini açıklamıştı. Beklentilerin altında kalan TÜFE istatistikleri birçok kesimi memnun etmezken, bir tek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin yüzünü güldürdü.
Enflasyonun Nisanda, daha sonra Temmuzda daha sonra ise kış aylarında düşeceğini söyleyen Bakan Nebati, TÜİK enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Nebati, Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz ifadelerini kullandı.
Dünyanın en büyük ekonomilerinin enflasyonla boğuştuğunu vurgulayan Bakan Nebatinin dikkat çeken açıklamaları şu şekilde:
Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri de bu projeksiyonlarımızı destekler niteliktedir. 

Dünyanın en büyük ekonomileri enflasyon ve resesyon endişeleriyle boğuşuyor. Bu ülkeler, son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranları karşısında ekonomilerinin durma noktasına geleceğinden endişe duyuyorlar.

Enflasyonla mücadele süreçleri birçok ülkede para politikasının tedrici olarak sıkılaştırılması ile gerçekleşmekle birlikte resesyon ihtimalinden dolayı dünyada birçok ülke negatif reel faiz politikası uyguluyor.

Son güncelleme: 14:36 05.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı