• Turkhane Logo

TÜGVA, Ensar ve AKP’li vakıflar Balıkesir’deki yurtlara da çökmüş

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: Listelere baktığımızda yurtların İlim Yayma Cemiyeti’ne, Ensar Vakfı’na, Önder İmam Hatipliler Derneği’ne, TÜRGEV’e geçtiğini görüyoruz.

14:30 15 Ekim 2021 Cuma
TÜGVA, Ensar ve AKP’li vakıflar Balıkesir’deki yurtlara da çökmüş
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: Listelere baktığımızda yurtların İlim Yayma Cemiyeti’ne, Ensar Vakfı’na, Önder İmam Hatipliler Derneği’ne, TÜRGEV’e geçtiğini görüyoruz.



CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir kent merkezi ve ilçelerindeki yurtların da Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflara tahsis edildiğini söyledi. TÜGVA dosyalarında yer alan yurt tahsislerine dikkat çeken Ensar Aytekin, Gülen cemaatinin el konulan yurtlarının AKP’nin desteklediği vakıflara bırakıldığını açıkladı.

Aytekin, “Listelere bakınca, Balıkesir’de de benzeri durumları görüyoruz. Sındırgı’da İlim Yayma Cemiyeti’ne, Bandırma ve Edremit’te Ensar Vakfı’na, Karesi’de Önder İmam Hatipliler Derneği’ne, Altıeylül, Bigadiç ve Edremit’teki bazı yurtların da TÜRGEV’e geçtiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.


‘BAŞLI BAŞINA BİR SKANDAL’

Yandaş vakıfların halka hizmet etmesi gereken yerleri ele geçirdiğini söyleyen CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

“Son günlerde gazeteci Metin Cihan’ın yayınladığı belgeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun mütevelli heyetinde olduğu TÜGVA’nın içine düştüğü durumu gözler önüne seriyor.

Çok sayıda kişinin kamuda işe girmesi için torpil talebiyle başvurduğu TÜGVA’nın adeta paralel bir yapılanmaya dönüştüğünü görüyoruz.Yüzbinlerce aday, devlet memuru olabilmek için dirsek çürütürken, gecesini gündüzüne katıp çalışırken birileri toplu listeleri ulaştırarak kamuda iş başı yapıyor. Bu durum başlı başına bir skandaldır.

‘AKP’NİN ARKA BAHÇESİNE VERİLDİ’

Çok sayıda öğrencimiz, üniversiteli gencimiz yurt bulamadığı için mağdurken, barınamıyoruz diye isyan ederken; AKP’nin kara deliği ve arka bahçesi olan bu kurumlara ayrıcalık tanınmış ve kamunun olması gereken yurtlar, bu kurumlara devredilmiş.

Bu bir suçtur. Kamunun malına el koymaktır. Gasp etmektir… Öyle KYK ile protokol falan yaptık denilemez. 3. kişiye devrolunamaz. Ortada kamu zararı da vardır. Bu yurtlar kamunun elinde kalsaydı tahsis işlemlerinden bugüne kadar devlet cüzi bir gelir elde edecekti. Bu gelir kaybının ilgililerine rücu edilmesi gerekiyor.”

Son güncelleme: 14:30 15.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı