• Turkhane Logo

TÜGVA, Büyükada'daki iskele için açtığı davayı kaybetti

TÜGVA’nın Şehir Hatları Vapur İskelesi için Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı dava usulen reddedildi.

14:06 27 Ocak 2022 Perşembe
TÜGVA, Büyükada'daki iskele için açtığı davayı kaybetti
TÜGVA’nın Şehir Hatları Vapur İskelesi için Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı dava usulen reddedildi.

İstanbul Büyükadadaki Şehir Hatları Vapur İskelesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliğinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine gerginlik yaşanmıştı.
TÜGVA, Adalar Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak, tarafların arasında geçerli kira sözleşmesi bulunduğunun tespitini, esasa ilişkin karar verilene kadar tahliyeyi engellemek için tedbir kararı verilmesini istedi. 
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TÜGVA arasında gerginliğe neden olan Adalar İskelesinin ikinci katına ilişkin davayı TÜGVAnın kaybettiğini yazdı. 
Saymaz yazısında, İBB ile TÜGVA arasındaki kavga üç ay önce Büyükadadaki vapur iskelesinde patlak vermişti. Kavga, iskelenin ikinci katından çıktı. İBBye bağlı İstanbul Şehir Hatları, iskelenin üst katını 7 Haziran 2018de TÜGVAya 10 yıl süreyle kiraladı. İBB, alanın ticari amaçlarla kullanıldığını belirterek, sözleşmeye aykırı davranıldığı için 21 Şubat 2020de sözleşmeyi feshetti ve binanın boşaltılmasını istedi. İBB, tahliye etmek için 6 Ocak 2021de Adalar Kaymakamlığına başvurdu. Bu arada TÜGVA da tedbir için mahkemeye gitti. Ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tahliyenin durdurulmasını reddetti. İBB, bir kez daha kaymakamlığa başvurdu. ifadesini kullandı. 
Saymaz şunları kaydetti: 
Kaymakamlık, tahliye için sözleşmenin usulüne uygun feshedildiğine ilişkin belgeleri istedi. Aynı anda TÜGVA, Adalar Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak, tarafların arasında geçerli kira sözleşmesi bulunduğunun tespitini, esasa ilişkin karar verilene kadar tahliyeyi engellemek için tedbir kararı verilmesini istedi. Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi, 18 Ocakta davayı karara bağladı. Mahkeme, davayı usulen reddetti. Davaya bakmakla yükümlü mercinin İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi olduğu belirtildi. Tedbire ilişkin bir karar verilmedi. Avukatlar TÜGVAnın karara itiraz etmeyeceğini ve yakında binayı boşaltacağını ifade ediyor. 

Son güncelleme: 14:06 27.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı