• Turkhane Logo

TSK açıklamalarında 3 şehit; Erdoğan'nkinde 7-8

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunda şehit olan asker sayısının 7-8 olduğunu açıkladı. TSK'nın ise şu ana kadar açıkladığı rakam 3.

13:27 24 Ocak 2018 Çarşamba
TSK açıklamalarında 3 şehit; Erdoğan'nkinde 7-8
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunda şehit olan asker sayısının 7-8 olduğunu açıkladı. TSK'nın ise şu ana kadar açıkladığı rakam 3.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 44. kez Cumhurbaşkanlığı Sarayında muhtarlara seslendi.

Erdoğanın konuşmasının satır başları şöyle:

Afrini tüm terör örgütlerinden arındırana kadar operasyon devam edecek. Afrini Kürtlere karşı yapılıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Kimileri işgal amacındaymışız gibi göstermeye çalışıyor. Önce terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız, sonra orayı yaşanılabilir hale getireceğiz. Afrini temizledikten sonra Türkiyedeki Suriyelileri geri göndereceğiz.

Bölücü örgüt güya DEAŞlıları bize karşı savaşmak için bırakıyormuş. Al birini vur ötekine. Bunlar aynı amaca hizmet eden terör örgütleridir.

PKK YOLCULARIMIZI DÖVÜYOR, ALMAN POLİSİ SEYREDİYOR

Yolcularımız dost Almanyadan dönüş yaparken, PKK terör örgütü havalimanına tekme tokat dövmeye başlıyor. Alman polisi seyrediyor. Bizde böyle bir şey olsa hemen ayağa kalkarsınız. 

Bunlar barbar, hırsız, ırz düşmanı. Bunlar ülkemizin maruz kaldığı haçlı seferinin yeni işbirlikçisi. Biz Afrinde tüm insanlığın düşmanı bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Bunu görecekler. Türkiye’yi işgalci diye itham edenlerin, bırakın Kürtçülüğünü, bırakın sosyalistliğini, insanlığından şüphe ederim.

Dünyada insan hakları ve özgürlükler adına çalışan ne kadar STK ve devlet varsa, hepsini Türkiyeyi desteklemeye çağırıyorum.

OBAMA DA BİZİ ALDATTI

Bakınız sayın Obama döneminde bizim bir de Zeytinlik harekâtı vardı. Zeytinlik harekâtında da Obama bizi aldattı. O harekât da Mümbiçi teröristlerden temizleme harekâtıydı. Biz üzerimize düşeni yaptık ama onlar yapmadı. Mümbiçte Kürt yoktur, yüzde 95i Araptır. Hesap, orada yeniden bir terör devleti oluşturmanın hesabıydı. Adını da Kürt devleti kokuyorlardı. Ya orada Kürt yok ki, aynısını Kobanede yaptılar. Arapları oradan kovdunuz aynı şekilde teröristleri yığdınız. Bunları söyleyince rahatsız oluyor beyler. Kusura bakmayın, biz doğruyu her yerde söyleyeceğiz.

7-8 ŞEHİDİMİZ VAR...

Değerli kardeşlerim, tabii biz bu adımları atarken, kararlılıkla bu yolda yürümeye devam ederken, her mücadelede biliyoruz ki bunların bir bedeli vardır. Bunları göreceğiz. 2015ten bu yana terörle mücadelede sınırlarımız içinde 1100 şehit verdik. Fırat Kalkanında 22 şehit verdik. Zeytin Dalı operasyonunda da şehitlerimiz, gazilerimiz. Ama şu an özellikle ÖSO ile birlikte 7-8 şehidimiz varsa, evet, tespit ettiğimiz kadarıyla karşı taraftan da 268 kişi etkisiz hale getirildi. Bunların kökünü kazıyacağız. 

Ya çekip gidecekler, ya çekip gidecekler bunun başka çaresi yok. Bizim derdimiz oranın toprakları değil, orada adaletin tesisidir. Bizim derdimiz, 3.5 milyon Suriyeli benim ülkemde yaşıyor, bu insanların kendi topraklarına dönmesidir.

Hamd olsun bizim askerimiz, polisimiz, korucularımız, ÖSOdaki kardeşlerimiz, her şeyden önce şehadeti şereflerin en büyüğü olarak gördükleri için ölümün üzerine üzerine gidiyorlar. Rabbim, hayatlarını feda eden şehitlerimizin diri olduklarını müjdeliyor.

Zaten öyle olduğu zaman orada ne var? Orada iman tecellisi var. İşte orada ölümü korkutursun, ölümden korkmazsın. Şu anda mehmetçiklerimizi ben öyle görüyorum. İşte bu sabah mehmetimizle yapan röportajlara baktığımızda; biz Afrine düğüne gidiyoruz diyorlar. Buna inanmak öyle sıradan, herkesin kârı değil. Ama bizim mehmetimizin yetişmesi elhamdülillah böyle.

Dünyada bizden başka, ucunda şehadetin olduğu bir mücadeleye böylesine aşkla, sevdayla koşan bir millet tanımadım, tanımıyorum.


 

Son güncelleme: 13:27 24.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı