• Turkhane Logo

Trump'tan bir açıklama daha: 'Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi...'

ABD Başkanı Trump, Twitter'da yeni bir açıklama yaptı.

09:11 10 Ekim 2019 Perşembe
Trump'tan bir açıklama daha: 'Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi...'
ABD Başkanı Trump, Twitter'da yeni bir açıklama yaptı.



ABD basınında ABDli gazeteci James Foleynin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer Amerikan vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey adlı 2 İngiliz IŞİD militanı, El-Hol Kampından çıkarılıp ülke dışına transfer edildiği belirtildi.

ABDli yetkililer “Beatles” lakaplı DEAŞ militanlarının nereye götürüldüğü bilgisini paylaşmazken, Washington Post gazetesi ise 2 teröristin Iraktaki ABD üssüne götürüldüğünü iddia etti. 


Haberde, ABDnin 2 teröristi Amerikada yargılamak istediği, ancak militanlardan birisinin ailesinin İngiliz hükümetine oğullarının ABDye gönderilmeden İngilterede yargılanması için açtığı dava nedeniyle teröristlerin transferlerinin yapılamadığı belirtildi.

ABD Başkanı Trump, Twitterda yaptığı açıklamada, Türkiyenin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriyede baş keserek infaz gerçekleştiren 2 IŞİD militanını gözetimine aldı ve Suriyeden çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü. dedi.

  In case the Kurds or Turkey lose control, the United States has already taken the 2 ISIS militants tied to beheadings in Syria, known as the Beetles, out of that country and into a secure location controlled by the U.S. They are the worst of the worst! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 10, 2019
 

Son güncelleme: 09:11 10.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı