• Turkhane Logo

Trump'ın Twitter hesabı yeniden açıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın şahsi hesabı yeniden açılacak

19:49 20 Kasım 2022 Pazar
Trump'ın Twitter hesabı yeniden açıldı
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın şahsi hesabı yeniden açılacak

Twitterın yeni sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunda yaptığı bir anketi takiben, eski ABD Başkanı Donald Trumpın şahsi hesabının yeniden açılacağını duyurdu.
Halk konuştu, Trump geri dönecek diye tweet atan Musk, ankete katılan 15 milyondan fazla Twitter kullanıcısının yüzde 51,8inin Trumpa hesabının geri verilmesini desteklediğini belirtti.
Musk mesajında Halkın sesi, Tanrının sesidir anlamına gelen Latince Vox Populi, Vox Dei. ifadesini de kullandı.
Musk 18 Kasımda Trumpa hesabı geri verilmeli mi? sorusuyla bir anket başlatmıştı.
Ancak Trumpın Twittera geri dönüp dönmeyeceği bilinmiyor. Daha önce yaptığı açıklamada Trump Geri dönmek için bir neden görmüyorum demişti.
Trumpın kişisel Twitter hesabında şu an itibarıyla bir hareket görülmüyor. Hesaptan atılmış son tweetin tarihi hâlâ 8 Ocak 2021.
Trumpın hesabı 6 Ocak 2021deki ABD Kongresi baskınından sonra, nefret söylemi yaydığı gerekçesiyle kalıcı olarak engellenmişti.
Twitter bunu, Trumpın daha fazla şiddet olayını kışkırtma riski nedeniyle yaptıklarını açıklamıştı.
Facebook, Instagram ve YouTube da, Twitterı takip ederek, Trumpın on milyonlarca takipçili hesaplarını askıya almıştı.
Trump birkaç ay sonra, TRUTH (Gerçek) adlı kendi sosyal medya platformunu kurdu ancak TRUTH, Trumpın tahmin ettiği popülerliği yakalayamadı.
Trump bu hafta başında, 2024teki ABD Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağınıaT?rump geçen hafta başında, 2024teki başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklamıştı.
Tesla ve SpaceX CEOsu Elon Musk, uzun süren belirsizlik sonrası Ekim ayında Twitterı 44 milyar dolara satın almıştı. Musk ardından şirketin çok sayıda çalışanı işten çıkardı.
Muskın ayrıca şirket çalışanlarına ”uzun saatler çok yoğun” çalışma veya ayrılma çağrısı yaptığına ve bunun ardından, geçen hafta içinde çok sayıda kişinin istifa ettiğine dair haberler paylaşıldı. Ardından Twitter ofislerinin 21 Kasım Pazartesi gününe kadar kapatıldığı belirtildi.
Satın aldıktan sonra şirketin CEOsu da olan Musk, dünyanın en zengin insanı.

Son güncelleme: 19:49 20.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı