• Turkhane Logo

Trump’ın “gazeteci olduğuna emin misin” dediği Hilal Kaplan TT oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Hilal Kaplan’a ‘Gazeteci olduğunuza emin misiniz?’ sorusu salonda bulunan ABD’li gazetecilerin kahkahalarına neden olurken Türkiye’de de gündeme oturdu.

12:35 14 Kasım 2019 Perşembe
Trump’ın “gazeteci olduğuna emin misin” dediği Hilal Kaplan TT oldu
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Hilal Kaplan’a ‘Gazeteci olduğunuza emin misiniz?’ sorusu salonda bulunan ABD’li gazetecilerin kahkahalarına neden olurken Türkiye’de de gündeme oturdu.



ABD Başkanı Trump’ın oldukça yanlı soru soran Hilal Kaplan’a yönelik “Gazateci olduğunuza emin misiniz?” sözleri Twitter’da “TT” oldu. Sosyal medya kullanıcıları oldukça eğlenceli yorumlar yaptılar.

Beyaz Saray’da Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump, Erdoğan soru alırken, gazetecileri işaret ederek “birini seçmek ister misin?” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, Sabah yazarı Hilal Kaplan’a hitaben “Hilal hanım buyurun” diyerek soru aldı. Tam bu sırada Trump, “Türkiye’den sadece dost canlısı gazeteciler sorsun lütfen. Dost canlısı gazetecileri görmek istiyoruz” sözüyle espri yaptı.


SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPTI

Hilal Kaplan’ın sorusunu sadece Trump’a sordu. Trump, Kaplan’ın sorusunu cevapladıktan sonra “Şimdi Cumhurbaşkanı’na bir soru sorabilirsin. Aynı gazeteci (Hilal Kaplan) gazeteci olduğuna emin misin? Soru sorarak Türkiye için çalışıyor olmuyor musun?” sözleri Erdoğan’da ve salondaki yandaş gazetecilerde soğuk duş etkisi yaptı. Salonda bulunan ABD’li gazeteciler, Trump’ın iğneleyici sözlerinin ardından kahkaha attı.

Trump’ın, Hilal Kaplan üzerinden, art arda Türk gazetecilere yaptığı göndermeler Türkiye’nin de gündemine oturdu. Sosyal medyada, hükumet yanlısı yazılar yazan Hilal Kaplan ile ilgili ilginç ve eğlenceli paylaşımlar yapıldı.

GAZETECİ OLMADIĞI İÇİN ORADA

Gazeteci Sedef Kabaş, Trump’ın Hilal Kaplan ile ilgili sözlerini eleştirerek, ‘Orada bulunmasının yegane sebebi gazeteci olmaması’ dedi. Kabaş paylaşımında, ‘Trump, Hilal Kaplan’a “Gazeteci olduğunuza emin misiniz?” diye sormuş. Orada olmasının YEGANE sebebi zaten GAZETECİ OLMAMASI!’

DELİ DİYENİN AĞZINA KÜREKLE VURURUM

İyi Partili Levent Özveren de aynı konu üzerinden şu ifadelerle düşüncelerini dile getirdi, ‘Bir daha Trump’a “deli” diyenin ağzına kürekle fururum ! Herif Hilal Kaplan’ın ne olduğunu bir cümlede çözdü !’

Gazeteci İlhan Tanır da Trump’ın Kaplan için söylediği sözleri sosyal medya hesabından yorumladı. Tanır, ‘Soru soran Hilal Kaplan’a Trump: siz gazeteci olduğunuza emin misiniz? Türk hükümeti için çalışıyor olmaysanız? Şaka değil. Hilal Kaplan’ın sorusundan sonra Trump’ın yorumu! ifadelerini kullandı.

  Trump calls on the pro-Trump OANN for the first question at his press conference, then rails about the impeachment inquiry as a sham (it is not). They said its all third hand information. (It isnt) He then cites analysis from Fox News supporters that said the call was OK. pic.twitter.com/5urbI7dqQQ — Oliver Willis (@owillis) November 13, 2019
  Trump, Hilal Kaplana Gazeteci olduğunuza emin misiniz? diye sormuş...

Orada olmasının YEGANE sebebi zaten GAZETECİ OLMAMASI!

#ErdoganTrumpMeeting — Sedef Kabas (@SedefKabas) November 14, 2019
  Bir daha Trumpa deli diyenin ağzına kürekle fururum ! 

Herif Hilal Kaplan ın ne olduğunu bir cümlede çözdü !  — Levent Özeren (@lvntozrn) November 13, 2019
  Hilal Kaplan da gazeteci olmadığını duymak için okyanus aşan ilk insan olarak tarihe geçmiş. Halbuki biz de burada söylüyorduk kirli bir propaganda bülteninin basit bir aparatı olduğunu ama illa Trump’tan duyacak onu illa! Ah sizin şu yabancı hayranlığınız... — Katre (@merdumgiris) November 14, 2019  

Son güncelleme: 12:35 14.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı