• Turkhane Logo

Trump Ulusal Güvenlik Danışmanı'na çattı: O'na kalsa tüm dünyayla savaşıyor olurduk

Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan

15:31 24 Haziran 2019 Pazartesi
Trump Ulusal Güvenlik Danışmanı'na çattı: O'na kalsa tüm dünyayla savaşıyor olurduk
Ulusal Güvenlik Danışmanı'ndan

ABD Başkanı Donald Trump, kendi eliyle Ulusal Güvenlik Danışmanı yaptığı John Boltonın ABDyi birden çok uluslararası çatışmaya sokmak istediğini teyit etti. Trump, Amerikan füzelerinin İrana uçup uçmayacağı konusunda son sözün kendisinde olduğunda ısrar etmesi ise savaş endişelerini yatıştırmaya yetmedi. 
NBCnin Meet the Press programına mülakat veren ABD Başkanına sunucu Chuck Todd danışmanlarının kendisini İrana karşı askeri eylemde bulunmaya itip itmediği sorusunu yöneltti. Elbette akıllara Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonın saldırgan açıklamaları geldi. 
GÜVERCİNLER VE ŞAHİNLERLE MUTLUYUM MESAJI
İmayı anlayan Trump, Çevremde iki grup insan var. Güvercinler ve şahinler. John Bolton kesinlikle bir şahin diyerek ekledi:
Ona kalsa, bir seferde tüm dünyayla vuruşur, tamam mı?

Ronald Reagan ve George W. Bush yönetimlerinde de Beyaz Sarayda görev yapmış Boltonın etkisiyle ilgili endişeleri dağıtmaya çalışan Trump, Zararı yok, çünkü ben her iki tarafı da istiyorum diye konuştu.Kendisinin barışı koruma sicilini öven Trump, 2003teki Irak işgaline karşı çıktığını hatırlatıp geçen hafta da Amerikan insansız hava aracını düşürmesine misilleme olarak İrana hava saldırısı düzenlenme kararını iptal ettiğini belirtti. Trump, daha önce iptal kararını orantılı olmazdı ve 150 kişinin ölümüne yol açacaktı diye açıklamıştı.
Pazar günkü Meet the Press mülakatı, ABD Başkanının Ulusal Güvenlik Danışmanını 24 saat içinde ikinci kez korumak zorunda kalmasına sahne oldu.


Cumartesi günü de Bolton hakkında Çok iyi iş çıkarıyor, ama Ortadoğu konusunda sık sık anlaşmazlık içindeyiz demişti. Pazar gününü İsraili ziyaret eden Bolton ise İran ABDnin temkinliliğini ve sağduyusunu zayıflıkla karıştırmak gibi bir yanlışlığa düşmesin derken muhataplarına yeni gelişmeleri takip etmeye devam etmeleri çağrısı yaptı.
İranın yanısıra Venezüllaya da yönelik rejim değişikliği çabalarına giren Bolton, Venezüellanın solcu Devlet Başkanı Nicolas Maduroyu devirmek için işletilen planın da mimarı sayılıyor. 

Son güncelleme: 15:31 24.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı