• Turkhane Logo

Trump taraftarlarını selamlamak için hastane dışına çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, COVID-19 tedavisi gördüğü hastaneden zırhlı bir araçla kısa süreliğine ayrılarak kendisini bekleyen taraftarlarına selam verdi. Trump'ın bu hareketi doktorların tepkisini çekti.

11:53 05 Ekim 2020 Pazartesi
Trump taraftarlarını selamlamak için hastane dışına çıktı
ABD Başkanı Donald Trump, COVID-19 tedavisi gördüğü hastaneden zırhlı bir araçla kısa süreliğine ayrılarak kendisini bekleyen taraftarlarına selam verdi. Trump'ın bu hareketi doktorların tepkisini çekti.

ABD Başkanı Donald Trump Washingtonda COVID-19 tedavisi gördüğü Walter Reed hastanesinden zırhlı bir araçla kısa süreliğine ayrılarak kendisini hastane önünde bekleyen taraftarlarına el salladı. Taraftarlarının Trumpı alkışladığı ve destekleyen sloganlar attığı görüldü. Trump, bundan kısa bir süre önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda taraftarlarını büyük vatanseverler olarak nitelendirmiş ve sürpriz bir ziyaretin mümkün olabileceğini söylemişti. Koronavirüse bağlı COVID-19 hastalığı hakkında çok şey öğrendiğini belirten ABD Başkanı, bu sürecin kendisi için gerçek bir okul olduğunu da ifade etti.
Trump, videoyu yayınlamasından kısa bir süre sonra bir konvoyla hastaneden ayrıldı. Zırhlı bir araçta bulunan Trumpın maskeli şekilde taraftarlarına el salladığı görüldü. Trump, birkaç dakika sonra hastaneye geri döndü.
Hayret uyandırıcı bir sorumsuzluk

Uzmanlar, Trumpın hastane dışına çıkmasına tepki gösterdi. George-Washington Üniversitesinden Dr. James Philipps, bunun hayret uyandırıcı bir sorumsuzluk olduğunu belirterek, araç içindeki kişilere virüsün bulaşma riskinin yüksek olduğunu ifade etti. Beyaz Saray söz konusu suçlamaları geri çevirdi. Bir Beyaz Saray sözcüsü, hem Trumpı hem de görevlileri korumak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
Trumpın doktoru: Durumu iyiye gidiyor
Trumpın taraftarlarına kısa süreli gözükerek sağlık durumunun Beyaz Saray tarafından lanse edilenden daha kötü olduğu yönündeki söylentilerin önünü kesmek istediği ifade ediliyor. Trumpın doktoru Sean Conley, pazar günü yaptığı açıklamada Trumpın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve 74 yaşındaki ABD Başkanının pazartesi günü taburcu edilmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Conley, Trumpın kanındaki oksijen seviyesinin bu süreçte iki kez düştüğünü ve Trumpın cuma günü solunum cihazına bağlandığını da doğruladı. Conleynin verdiği bilgilere göre, Trumpa ağır durumdaki COVID-19 hastalarının tedavisinde kullanılan Dexamethason adlı ilaç veriliyor. Trumpın tedavisinde ayrıca virüsün çoğalmasını engelleyen Remdesivir adlı ilaç da kullanılıyor.

Son güncelleme: 11:53 05.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı