• Turkhane Logo

Trump, Kim Jong-un'a ' bakın ne hediye etmiş...

ABD'nin çeşitli şehirlerinde 4 kez düzenlenecek olan

10:59 13 Aralık 2021 Pazartesi
Trump, Kim Jong-un'a ' bakın ne hediye etmiş...
ABD'nin çeşitli şehirlerinde 4 kez düzenlenecek olan

ABDnin eski Başkanı Donald Trump, Floridada başlayan Tarih Turu adlı etkinliğinin ilk gecesinde ilginç açıklamalarda bulundu.
Trump, FLA Live Arenada alığa yaptığı konuşmada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-una Elton Johnun Roket Adam aslı şarkısını içeren bir kaset ve onu çalması için bir makine verdiğini açıkladı.
Trump, Makinenin Güney Korede yapılmadığından emin oldum diye şaka yaparak, Kim’e Sana bir iyilik yaptım çünkü her yere roket göndermeyi seviyorsun dediğini ifade etti. Trump, Kim’in daha önce Elton Johnun Roket Adam şarkısını hiç duymadığını söylediğini belirterek, Bu şarkıyı ve bu takma adı senin için seçtim. Çünkü seni bir at üzerinde, Japonya üzerinden uçan bir roketin üzerinde oturuyormuş gibi görebiliyordum, seni böyle hayal edebiliyordum dediğini aktardı.
Trump, Kuzey Kore liderini ilk kez 2017de Twitterda Roket Adam olarak adlandırmıştı. Trump aynı hafta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ve ABD Başkanlığı boyunca Kuzey Kore lideri için bu takma adı kullanmaya devam etmişti. Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo, 2018de Washington kaynaklarına göre, ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeonun Başkan Trump tarafından Kuzey Kore liderine Elton Johnun imzalı bir Roket Adam CDsi getirdiğini bildirmişti.
Trump ile ABDli tarihçi ve gazeteci Bill OReillynin ev sahipliğinde düzenlenen Tarih Turu adlı etkinlik, Trump yönetimin daha önce duyulmamış gerçeklerini açıklayan ve içeriden bakış açısı sunan bir dizi konuşmayı içeriyor. Aralık ayında 4 konuşmanın planlandığı etkinlik için bilet fiyatları 100 dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor.
Bu hafta sonu Floridadaki Sunrise ve Orlandoda, önümüzdeki hafta sonu ise Teksastaki Houston ve Dallasta gerçekleşecek olan Tarihi Turun daha sonra devam edip etmeyeceği ise henüz belli değil.

Son güncelleme: 10:59 13.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı