• Turkhane Logo

TRT, insan kaçakçısı ile iftar sofrasında röportaj yaptı

14:50 03 Nisan 2024 Çarşamba
TRT, insan kaçakçısı ile iftar sofrasında röportaj yaptı





TRT World’ün editörü Yusuf Erim, ‘insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurmak’ suçlarından  yargılanan Andrew Tate ile iftar sofrasında röportaj yaptı.



TRT’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Türkiye politika uzmanlarından olan Yusuf Erim, X hesabından 1 Nisan’da yaptığı paylaşımda insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma gibi bir dizi suçtan yargılanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate ile röportaj yaptığını duyurdu. Erim, röportajın yakın zaman içinde TRT World’de yayınlanacağını yazdı.



Yusuf Erim, bir restorandaki masada Andrew Tate ile karşı karşıya oturup konuşurken çekilen video görüntüsüyle birlikte Tate’in ve TRT World’ün X hesaplarını da etiketleyerek şu mesajı paylaştı: “Andrew Tate ile iftar ve özel (haber). Hukuki meselelerini, sosyal medyanın geleceğini, jeopolitikayı ve daha fazlasını içine alan geniş çaplı bir görüşme gerçekleştirdik. Röportaj kısa süre içinde TRT World’de olacak.”



İSTANBUL PAYLAŞIMI GÜNDEM OLMUŞTU



Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Tate, mart aynın ilk haftasında İstanbul’da çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmış, fotoğraf kısa sürede gündem olmuştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise söz konusu fotoğrafın 2 sene önce çekildiğini ve Tate hakkında o zaman kırmızı bülten ve tahdit olmadığı belirtilmişti.



ROMANYA’DAKİ MAHKEME İNGİLTERE’YE İADE TALEBİNİ KABUL ETTİ



Tate, 12 Mart Pazartesi günü de kardeşi Tristan ile birlikte 2012-2015 yıllarına dayanan ‘cinsel saldırı’ iddiasıyla Romanya’da gözaltına alınmıştı. Başkent Bükreş’teki istinaf mahkemesi, 37 yaşındaki ABD’li eski boksör ve sosyal medya fenomeni Tate için İngiltere’nin yaptığı iade talebini karara bağlayarak Tate için iade kararı vermişti. Mahkeme, iki kardeşe yönelik yakalama kararının uygulanmasına ve Bükreş mahkemesindeki ceza davası sonuçlanana kadar iadelerinin ertelenmesine hükmetmişti.



İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA SUÇLAMASIYLA TUTUKLANMIŞTI



37 yaşındaki ABD’li eski boksör, sosyal medya paylaşımlarıyla ün kazanmıştı. Tate, 29 Aralık 2022’de Romanya’da kardeşi Tristan ve iki kadınla birlikte ‘insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı. BBC Türkçe’nin Ağustos 2023 tarihli haberine göre Tate kardeşlere cinsel saldırı suçlaması da yöneltildi.



Andrew Tate, gözaltına alındıktan sonra mart ayından başlayarak 5 ay ev hapsinde tutuldu. 4 Ağustos’ta ise 2 Ekim’e kadar uygulanacak 60 günlük adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Son güncelleme: 14:50 03.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı