• Turkhane Logo

'TRT Genel Müdürü Katar'a büyükelçi oldu... Eski bakanlara görev'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bazı isimleri arayarak yeni görev yerlerini bildirdiği belirtildi.

12:54 12 Eylül 2019 Perşembe
'TRT Genel Müdürü Katar'a büyükelçi oldu... Eski bakanlara görev'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bazı isimleri arayarak yeni görev yerlerini bildirdiği belirtildi.





Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğanın okul arkadaşı da olan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Doha Büyükelçisi oldu.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, büyükelçi atamaları için sözlü tebligat yaptı. Hürriyetten Uğur Erganın iddiasına göre yapılan bazı atamalar şöyle:

Togan Oral- Aşkabat, Aylin Sekizkök- Sofya, Hasan Sekizkök-Üsküp, Mustafa Özcan-Minsk, Hasan Ulusoy-Brüksel, Demet Şekercioğlu- Kolombo, Mahinur Özdemir- Cezayir, Haldun Tekneci-Hanoi, Fatma Pihava Ünlü- San Jose, Orhan Işık-Laos, Kaya Bakkalbaşı- Madagaskar, Gülcan Akoğuz- Santiago, İnan Özyıldız- Tallin, Mustafa Osman Turan- Bangladeş, İsmail Aramaz- Amman, Erkan Aytun-Guetamala, Yeşim Kebapçıoğlu-Santa Domingo.

Haberde paylaşılan iddiaya göre eski bakanlardan Nabi Avcı da UNESCO daimi temsilciliğine atandı. Haberde daha önce de yine eski bakanlardan Egemen Bağış’ın Prag’a büyükelçi olacağının başkent kulislerine yansıdığı aktarılıyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan Ahmet Demirer’in de Kudüs Başkonsolosu olduğunun kulislerde seslendirildiği dile getiriliyor.

İbrahim Eren kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda üst düzey görevlerde bulundu. Londra’da bulunan University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, atv televizyonunda üç yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yaptı. 2013 yılından beri Türkiye Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.

TRTde, TRT 1 ve TRT World’ ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu olan İbrahim Eren, Türk Telekom AŞ.de yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmekte. İbrahim Eren evli ve üç çocuk babası.

Son güncelleme: 12:54 12.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı