• Turkhane Logo

TRT çalışanı Elif Akkuş tutuklandı, hakkındaki suçlama da belli oldu

22:00 20 Ekim 2023 Cuma
TRT çalışanı Elif Akkuş tutuklandı, hakkındaki suçlama da belli oldu





TRT çalışanı Elif Akkuş’un, anonim bir sosyal medya (X) hesabından TRT’yle ilgili yapılan paylaşımların kaynağı olmakla suçlandığı öğrenildi. Akkuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.





Avukatı Hüseyin Ersöz, konuyla ilgili paylaşımında, “Elif Akkuş hakkında Ankara 2 Nolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Elif Akkuş, Sulh Ceza Hakimliği’ne bu şartlarda çıkarıldı. Haksız ve hukuka aykırı sürecin sonunda verilen tutuklama kararına ilk iş itiraz edeceğiz. Gazeteci Elif Akkuş’la özgürlükte buluşacağız.” ifadelerini kullandı. 



TRT’de çalışan ancak geçtiğimiz günlerde hakkındaki soruşturma nedeniyle açığa alınan Elif Akkuş hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmesinin gerekçesi nihayet ortaya çıktı. Avukatı Hüseyin Ersöz’ün paylaşımlarına göre Akkuş, anonim bir X hesabından TRT’deki nepotizm ve kamu harcamalarına ilişkin yapılan paylaşımların ‘bilgi kaynağı’ olmakla suçlanıyor.

Elif Akkuş’un geçtiğimiz yıl beyin ameliyatı geçirdiği ve yüksek tansiyon hastası olduğu belirtiliyor.

Elif Akkuş, 2022 yılında kadın mahkumların tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’da röportaj yapmış, cezaevindeki yaşamın ne kadar güzel olduğunu uzun uzun anlatmıştı. Elif Akkuş, kadın tutukluların, bebekleriyle birlikte cezaevlerinde çok iyi ortamlarda kaldıklarını söylüyordu.




TRT’DE FİŞLEME YAPIYORDU



Eski TRT çalışanlarından edilen bilgiye göre, Elif Akkuş’un bir dönem TRT‘de yapılan fişlemelerde öncü rol oynadığı belirtiliyor. Hatta Ankara‘ya giderek TRT’nin üst düzey yöneticileri ile fişlemeler hakkında özel toplantı yaptığı iddialar arasında. Akkuş’un fişleme yaptığı kişiler hakkında bazı internet sitelerine de bilgi sızdırarak haber olarak yayınlanmasını sağladığı kaydediliyor. Akkuş, bu şekilde hedef aldığı kişileri sosyal medyada ve internet sitelerinde haber yaptırarak itibarsızlaştırmaya çalışıyordu. Bu çıkan haberler nedenle bir çok TRT çalışan gazetecinin kurumdan atıldığını yada cezaevine girdiği biliniyor.

Son güncelleme: 22:00 20.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı