• Turkhane Logo

Trollerin yeni hedefi dindar hak savunucuları

Ayhan Bilgen’in “JİTEM’li infaz” mesajlarıyla hedef alınmasından sonra şimdi de Gergerlioğlu, Ünsal Hüda Kaya gibi dindar kimlikli hak savunucuları hedefte.

11:15 18 Mayıs 2020 Pazartesi
Trollerin yeni hedefi dindar hak savunucuları
Ayhan Bilgen’in “JİTEM’li infaz” mesajlarıyla hedef alınmasından sonra şimdi de Gergerlioğlu, Ünsal Hüda Kaya gibi dindar kimlikli hak savunucuları hedefte.



HDP Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in ardından İslami kimlikleriyle bilinen HDP Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hüda Kaya ve DEVA Partisi kurucularından Ahmet Faruk Ünsal sosyal medya hesapları üzerinden hedef gösterildi.

İslami kimlikleri ile insan hakları mücadelesi yürüten siyasetçilere yönelik hedef göstermeler devam ediyor. @ahmet canturk adlı twitter kullanıcısı sosyal medya hesabından Mazlum-Der eski yöneticisi TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP’li vekil Hüda Kaya, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin kurucularından ve Mazlum-Der eski başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ı hedef gösterdi. Ahmet Cantürk, bu isimlerin “ellerinde masum kan” bulunduğunu iddia ederek trollere hedef gösterdi.


@ahmet canturk adlı twitter kullanıcısı, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Hüda Kaya’nın, Ayhan Bilgen’in hatta Ahmet Faruk Ünsal’ın Murat Karayılan’dan, Abdullah Öcalan’dan, Pervin Buldan’dan hiçbir farkı yoktur. Geçmişte Müslüman mahallesinde olmaları ellerindeki masum kanını temizlemeye yetmez. Kendinizi kandırmayın” paylaşımında bulundu.

İLK HEDEF AYHAN BİLGEN’Dİ

Daha önce de Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e, sosyal medyadan JİTEM’li, kurşunlu fotoğrafla tehdit mesajı gönderilmişti. Böylelikle HDP Kars Belediyesi Eşbaşkanı Bilgen’e yönelik başlatılan linç kampanyasına bir yenisi daha eklendi. Kullanıcısı belirlenemeyen sosyal medya hesabından, Bilgen’e kurşunların bulunduğu bir fotoğrafla birlikte “Şewbaş hewal ölüm seni JİTEM. Seversiniz” notuyla mesaj gönderilmişti.

Bilgen’e mesajı gönderenin profilinde kontrgerilla olarak bilinen ve onlarca faili meçhul cinayetlerde adı geçen JİTEM’ci Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafı da bulunuyordu.

Son güncelleme: 11:15 18.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı