• Turkhane Logo

Trakya'daki buğday tarlalarını kim yakıyor?: 20 günde tam 920 dönüm

Son 20 günde Edirne'de 380, Kırklareli'nde 400, Tekirdağ'da 150 dönüm buğday tarlasında yangın çıktı. Ziraat Odası Başkanı Şaylan

09:58 04 Temmuz 2023 Salı
Trakya'daki buğday tarlalarını kim yakıyor?: 20 günde tam 920 dönüm
Son 20 günde Edirne'de 380, Kırklareli'nde 400, Tekirdağ'da 150 dönüm buğday tarlasında yangın çıktı. Ziraat Odası Başkanı Şaylan

Edirnede komşu bahçeden sıçrayan ateş buğday ekili tarlada yangın çıkardı, 30 dönüm alan zarar gördü.

315 dönümlük tarlanın biçildiği esnada çıkan yangına müdahale eden köylüler, traktör ve iş makineleriyle alevlerin önünü kesmeye çalıştı.

İhbar üzerine olay yerine giden Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla söndürülen yangında tarlanın biçilmemiş bölümündeki 30 dönüm buğday ekili alan yandı.

Yangından yükselen dumanlar nedeniyle Edirne - Havsa yolunda trafik kontrollü olarak sağlandı.

Tarlayı eken Mehmet Ali Çiftçi, komşunun bahçesinden çıkan ateşin tarlasına sıçradığını söyledi.

Tarlanın büyük bir bölümünü biçtiklerini belirten Tüfekçi, Komşular ateşi kaçırmış. Suçlarını kabul ettiler. 30 dekar kadar ekili alan yandı. İnsanlara bir şey olmasın, önce can. diye konuştu.

Edirnede 20 günde 380 dönüm, Kırklarelinde 400 dönüm, Tekirdağda da 150 dönüm buğday ekili alanda yangın çıktı.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, son günlerce yangınlar nedeniyle buğday tarlalarının zarar gördüğünü söyledi. Ekili alanlarda yangınların arttığını ifade eden Şaylan, buğdayların, dikkatsizlik sonucu çıkan yangınlarla yok olduğunu ifade etti.

Vatandaşlardan ekili alanların yakınlarında piknik yaparken daha dikkatli olmalarını isteyen Şaylan, Biz üreticiler piknik yapan vatandaşlardan 10 gün daha bize müsaade etmelerini istiyoruz. Onlar da biraz dikkatli davransınlar. Daha dikkatli olursak hiç kimsenin canı yanmaz. dedi.

Yangın sonucu buğdaylarla birlikte çiftçinin emeklerinin de zayi olduğunu vurgulayan Şaylan, yangınların yüzde 90ının insan kaynaklı olduğuna dikkati çekti.

Son güncelleme: 09:58 04.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı