• Turkhane Logo

Trabzon Yomra’ya 50 milyon liralık golf sahası

Golf sahası 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine inşa edilecek...

21:54 13 Aralık 2017 Çarşamba
Trabzon Yomra’ya 50 milyon liralık golf sahası
Golf sahası 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine inşa edilecek...

Trabzon’un Yomra ilçesinde, 650 dönümlük deniz dolgusu üzerine sosyal donatı projesi uygulanacak. Alanın 300 dönümü için de 50 milyon liraya mal olacak 18 çukurlu golf sahası yapılacak.

Yomra’nın AKP’l belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu, projeyle ilçenin, hem Türkiye’de hem dünyada adından sıkça söz ettireceğini savundu. ‘Arap turistlerin ilgi odağı’ Turizme katkı sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Sağıroğlu, “Bölgemiz, son zamanlarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Trabzon’un parlayan yıldızı, incisi Yomra ilçemiz, Arap turizminin merkezi olarak değerlendirilmektedir. İlçemizde yoğun bir yerleşim ve yatırım turizm manasında ciddi bir hareketlilik yaşamaktayız. Bizler de turistlerimizin kalıcı olabilmesi için projeler geliştirmekteyiz” dedi.

Bu yıl dolgu çalışmalarına başlanacağını aktaran Sağıroğlu, “1,5- 2 yılda dolgu çalışmalarını bitiririz, diye tahmin ediyorum. Yapımcı hususunda da çok ciddi yerli ve yabancı yatırımcılarca müracaatlar var. Önümüzdeki dönem bu projemizi bitirip, ilçemize, vatandaşlarımıza ve ilimize teslim edeceğiz.” diye konuştu. ‘Biraz pahalı bir spor’

Projeyi olumlu bulan ve kent insanın da golfe yetenekli olduğuna inandığını söyleyen Yomra’da yaşayan Osman Çavuşoğlu, “Golf sporu dünyada yaygın; ama ülkemizde pek yaygın değil. Bu şehrin insanlarının özellikle gençlerinin bu spor dalına yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. Bilindiği gibi Trabzon’da geçmişten beri tenisinden tutun da yelkenlisine kadar birçok dalda spor yapılıyordu. Kent insanının golf hususunda önemli yetenekleri olduğunu düşünüyorum. Proje, son derece turizme de katkısı olur. Biraz pahalı bir spor; ama kulüpleşme kurularak, kentte futbolun dışında da golf sporu bölgemize çok önemli katkı vereceğini düşünüyorum” dedi.

Son güncelleme: 21:54 13.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı