• Turkhane Logo

Torpille saadet zinciri kuran rektör: Camiye yardım

Arkadaşını rektörlüğünü yaptığı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreterliğine getirmesiyle tanınan, AKP’li Rektör Cem Zorlu cami için vatandaştan para istedi.

20:40 20 Ekim 2020 Salı
Torpille saadet zinciri kuran rektör: Camiye yardım
Arkadaşını rektörlüğünü yaptığı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreterliğine getirmesiyle tanınan, AKP’li Rektör Cem Zorlu cami için vatandaştan para istedi.


Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, kampüs içerisinde inşaatı başlayacak olan cami için destek istedi.

Sosyal medya hesabından caminin tanıtımını yapan Zorlu, IBAN numarası paylaşarak maddi yardım talep etti.


Zorlu paylaşımında, “66 metre yüksekliğindeki minareleri ile Konya’mızın her tarafından görülebilen 15.000 kişilik muhteşem camimizin inşaatına başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
  66 m. Yüksekliğindeki minareleri ile Konyamızın her tarafından görülebilen 15.000 kişilik muhteşem camimizin inşaatına başlıyoruz... pic.twitter.com/9WNehHedy1 — Prof. Dr. Cem Zorlu (@CemZorlu) October 18, 2020
TARTIŞMA YARATAN ATAMALAR

Kasım 2018de üniversiteye rektör olarak atanan Zorlu, kadrosunu kendisinin de yönetim kurulu üyesi olduğu, Türkiye İmam Hatipliler Vakfından (TİMAV) kurdu.

2011-2015 yılları arasında AKP Konya milletvekili olarak görev yapan Zorlunun yaptığı o atamalardan bazıları şöyle:

***TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi ilahiyatçı Prof. Muhiddin Okumuşlar, 8 Mayıs 2019da Rektör Yardımcısı olarak atandı. Okumuşlar, daha önce İlahiyat Fakültesinde öğretim üyeliği yapıyordu.

***TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi olan İlahiyatçı Prof. Muhammet Tasa da üniversitenin Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğüne atandı. Tasa müdür olmadan önce İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesiydi.

***TİMAV Yönetim Kurulu Başkanı Ecevit Öksüz, Temmuz 2019da üniversiteye genel sekreter yapıldı.

GENEL SEKRETER YAPTIĞI ECEVİT DİYETİNİ ÖDEDİ

Ecevit Öksüz, genel sekreter yapılmadan önce, AKPli bir belediyede özel kalem olarak açıktan atamayla memurluğa başlatıldı. Öksüz, memur olur olmaz üniversiteye atandı. Konyadaki özel bir holdingte “Kurumsal iletişim direktörü” olarak görev yapan Öksüz, geçen 22 Temmuzda üniversiteye transfer oldu ve genel sekreter yapıldı. Öksüzü üniversiteye aldıran Rektör Zorlu, 4 gün sonra da kendi oğlunu, Öksüzün çalıştığı holdingte işe başlattı. Rektör Zorlunun oğlu İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Süleyman Yasir Zorlu, Öksüzün çalıştığı özel holdingin yönetim kuruluna atandı.

 

Son güncelleme: 20:40 20.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı