• Turkhane Logo

Torpil isterken yakalan AKP’li Mehmet Ali Çelebi’nin savunması ‘Pes’ dedirtti

02:25 03 Ocak 2024 Çarşamba
Torpil isterken yakalan AKP’li Mehmet Ali Çelebi’nin savunması ‘Pes’ dedirtti





Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’dan mülakatlar için torpil istediği ortaya çıkan AKP’li Mehmet Ali Çelebi talebini ‘şehit yakını olduğu için hassasiyet gösterilmesini istedim’ diyerek savundu. Çelebi’nin açıklamasını yetersiz bulan gazeteci Yavuz Oğhan, şehit yakınları için zaten uygulanan avantajlar varken ayrıca uyarıya gerek olmadığını söyledi. Torpilci vekile sosyal medyadan tepki yağarken, aralarında Barbaros Şansal’ın da bulunduğu bir çok isim Çelebinin daha öncede benzer ayrıcalıklar istediğini paylaştı



Sosyal medya Adalet Bakanlığında yapılan torpillerin ayyuka çıkmasını konuşuyor.



Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can telefonuna gelen mesajlara cevap verirken mülakatta torpil yaptığı anlar ortaya çıktı.



Torpile sosyal medyada tepkiler yükseldi. CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen ve fırıldak adını alan Mehmet Ali Çelebi’nin de Can’dan torpil isteyen isimler arasında yer alması ise dikkatlerden kaçmadı. Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından haberi paylaşarak açıklama yapan Çelebi, “Şehit yakını olduğu için hassasiyet göstermesini” torpil olarak gösterildiğini savundu.



Çelebi paylaşımında şunlar belirtti:



“İzmir’den ŞEHİT BABASI R.O.’nun ricası üzerine Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a “Mülakata giren kardeşimiz şehit yakını bilginiz olsun, takdirlerinize!” diyerek mülakatta bu konuda hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş. Şehit cenazesinden çıkıp DEM’lenmeye gidenleri, devletimize işgalci diyen Demirtaş’ı haber yapamayan FoxTV öyle buyurmuş. Yazılı sınavı 89 olan kardeşimizin bize ihtiyacı bile yok. Bir şehit babasının ricasını sadece hassasiyet gösterilmesi için iletmek boynumuzun borcudur! Satırın altında “ŞEHİT YAKINI” da yazıyor ama FOX tilkilik yapıp yayınlamıyor, hatta kapatıyor! İsteyen gazetecilere gösterelim!!!”



UYARIYA ZATEN GEREK YOK



Çelebi’nin açıklamasını yetersiz bulan gazeteci Yavuz Oğhan, şehit yakınları için zaten uygulanan avantajlar varken burada ayrıca uyarıya olmadığını söyledi.



Oğhan’ın paylaşımı şöyle:



“Mehmet Ali Çelebi kamuoyunu doğru bilgilendirmiyor. Birkaç noktaya dikkat çekip birkaç soru farz burada.
1. Şehit yakınları için zaten uygulanan avantajlar var, burada ayrıca uyarıya gerek yok
2. Belli ki yazılıda 89 puan alan bir aday sözlü sınavda elenebiliyor ve siz bunun için devredesiniz.
3. Diyelim ki bir kişinin haksızlığa uğramasını size ulaşabildiği için engellediniz, diğer insanlar ne olacak?
4. Hani mülakat kalkıyordu?
5. Bu kadar açık bir olayda DEM Parti’yi karıştırmanız suçluluk telaşından mı?
6. Demokratik bir ülkede bir milletvekili torpil istemez, yönetim torpille birilerinin hakkını yiyorsa, hakkı yenilenlerin hakkını savunur.
7. İktidar partisine transferin bir nedeni de bu tip imkanlardan yararlanmak mıdır?”



Torpilci vekile sosyal medyadan tepki yağarken, aralarında Barbaros Şansal’ın da bulunduğu bir çok isim Çelebinin daha öncede benzer ayrıcalıklar istediğini paylaştı

Son güncelleme: 02:25 03.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı