• Turkhane Logo

Tokat’taki depremler sonrası yer altı sularının sıcaklığı arttı

14:25 22 Nisan 2024 Pazartesi
Tokat’taki depremler sonrası yer altı sularının sıcaklığı arttı





Tokat’ın Sulusaray ilçesinde son günlerde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremlerin ardından ilçedeki kaplıca suyunun sıcaklığı 50 dereceden 54 dereceye yükseldi.



Tokat Sulusaray’da meydana gelen 5.6, 4.0, 4.4 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından bu ilçedeki kaplıca suyunun sıcaklığı 50 dereceden 54 dereceye yükseldi ve debisi arttı.



SUYUN SICAKLIĞI 4 DERECE BİRDEN ARTTI



Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, “Deprem sonrasında, kaplıcamızın tesislerinde herhangi bir hasara rastlanmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Deprem meydana geldikten sonra yapılan ölçümlerde kaplıca suyunda 4 derece bir artış olduğu tespit edildi.



DAHA ÖNCE BÖYLE BİRŞEY OLMAMIŞTI



50 derece olan sıcaklık şu anda 54 derece oldu. 4 derece sıcaklık seviyesinin arttığı tespit edildi. Daha önceden bu kadar sıcaklık artışı olmuyordu. Mevsimsel olarak 1-2 derece artıp düşebiliyordu. Ama 4 derece bir artış hiç olmadı. Deprem sonrası ölçümlerde 4 derece artığını fark ettik. Depremden sonra bunların olduğu bilim adamları tarafından söyleniyor” dedi.

Son güncelleme: 14:25 22.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı