• Turkhane Logo

TMSF el koyduğu şirketleri OHAL kararnamesiyle satıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), el koyulan Gülen Hareketi’ne yakın iş adamlarının şirketlerini OHAL yetkisiyle satmaya devam ediyor.

13:31 27 Temmuz 2021 Salı
TMSF el koyduğu şirketleri OHAL kararnamesiyle satıyor
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), el koyulan Gülen Hareketi’ne yakın iş adamlarının şirketlerini OHAL yetkisiyle satmaya devam ediyor.



2016 yılında kayyum atanan Gaziantep’teki Akmis Tarım Hayvancılık Ltd. Şti’nin bütün varlıkları ihaleye çıkarıldı. İhale 1 milyon 845 bin TL’den açılacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, 1.8 milyon TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılan işletmenin ihalesi 25 Ağustos’ta yapılacak. Akmis Tarım Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Gaziantep’te 13 bin 227 metrekare alanlı tarım ve hayvancılık tesisi vasıflı taşınmaz ile makine ve demirbaşlardan oluşuyor.


OHAL YETKİSİYLE ŞİRKET SATIŞI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 02 Eylül 2016 tarihli kararıyla Akmis Tarım Hayvancılık İnşaat Gıda Tekstil Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. TMSF’ye devredilmişti. Fon, 6758 sayılı Olağanüstü Hal Kararnamesi’ne dayanak şirketi satışa çıkardı. Gaziantep Şehitkamil ilçesi, Kirlialıcı Mahallesi, 109 ada, 232 parselde kayıtlı, 13 bin 227 metrekare Tarım ve Hayvancılık Tesisi ihale edilecek.

ADIM BAŞI PARA

1 milyon 845 bin lira muhammen bedelli ihaleye katılacak firmalar 184 bin 500 TL teminat yatıracak. Ayrıca satış komisyonu onaylı şartname için 1.000 lira verilerek ‘Akmis Tarım Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli’ dekontu alınacak.

TESİSİ ZİYARET İÇİN 2 BİN TL YATIRACAKLAR

Katılımcılar TMSF’nin Ziraat Bankası AŞ Levent Şubesine 2 bin lira tesis gezme parası ödeyecek. Bu gezi sırasında ‘Gizlilik Taahhütnamesi’ imzalanacak. Resmi Gazetedeki ilanda “Her ne sebeple olursa olsun tesis ziyareti için ödenmiş tutarlar iade edilmez” ifadesi yine yer aldı.

KAPALI ZARFLA BAŞLAYACAK AÇIK ARTTIRMAYLA SÜRECEK

İhale, kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden başlayacak. Ardından açık arttırmaya geçilecek. Teklifler peşin bedel olarak Türk Lirası cinsinden verilecek. İhale şartnamesine ulaşmak isteyenler bu linkten giriş yapabilirler: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2021/07/20210727-3-5.pdf

ŞİRKETİN BORÇLARINDA BİLE AYRIM YAPILDI

Gülen Hareketine yakın iş adamının şirketi Akmis’in borçlarında da ayrıma gidildi. Akmis’in geçmişte Gülen Hareketi’ne yakın şirketlere olan borçları ödenmeyecek. Ama diğer piyasaya olan borçları ihale bedelinden düşürülebilecek. Bu durum ihale ilanında şu ifadelerle yer aldı: “F.../PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayan kişilerle gerçek mal veya hizmet ilişkisine dayanması şartıyla, İhale Bedelinden ödenmesine karar vermeye ‘Kurul’ yetkilidir.”

Son güncelleme: 13:31 27.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı