• Turkhane Logo

Titanik’in yakınında enkaz bulunmuştu: Denizaltındaki 5 kişi hayatını kaybetti

22:50 22 Haziran 2023 Perşembe
Titanik’in yakınında enkaz bulunmuştu: Denizaltındaki 5 kişi hayatını kaybetti





1912’de buz dağına çarparak batan Titanik’in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçlı sefer yaparken kaybolan denizaltını arama alanında bir “enkaz” bulundu. Enkazın bulunmasının ardından yapılan çalışmalar sonrası denizaltının sahibi OceanGate firması, denizaltıda bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.



1912’de batan yolcu gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate firmasına ait denizaltı, içindeki turistler ve kaşiflerle birlikte kayboldu. Denizaltındaki oksijenin giderek azaldığı ve Türkiye saati ile 14.08’de biteceği belirtilmişti. ABD Sahil Güvenliği, yapılan arama çalışmalarında “enkaz alanı” bulduklarını açıkladı.



Açıklamada enkaz alanının keşfedilmesinin ardından uzmanların hızla çalışmaya başladığı, elde edilen bilgilerin değerlendirildiği ve aktif bir arama-kurtarma yapıldığı belirtildi.




Automatisch generierte Beschreibung/>



DENİZALTIDAKİ 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ



ABD Sahil Güvenliği, Titanic yakınlarında bir enkaz bulunduğunu duyurmuştu. Denizaltının sahibi, denizaltıda bulunan beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. “Titan” isimli denizaltının sahibi, “Can kayıplarının üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?



Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanic’in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri 18 Haziran’da Atlas Okyanusu’nda kaybolmuştu.



Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’ın CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman’ın olduğu açıklanmıştı.

Son güncelleme: 22:50 22.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı